Junkieverdriet

Junkieverdriet - Jotie T'Hooft | Fthsonline.com

...T'Hooft (1956-1977) halfweg de jaren zeventig alles om uit te groeien tot ... Junkieverdriet - Jotie T'Hooft - 9789403110806 | Bruna.nl ... ... Junkieverdriet | ISBN 9789403109305 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Op 5 oktober aanstaande, precies veertig jaar na het overlijden van Jotie T'Hooft, komt De Bezige Bij met een fraaie heruitgave van de iconische bundel Junkieverdriet, die sinds begin jaren tachtig niet meer in zijn oorspronkelijke vorm is herdrukt.. Volgens zijn bewonderaars had de begaafde Jotie T'Hooft halfweg de jar ... Junkieverdriet - Jotie T'Hooft - (ISBN: 9789403109305 ... ... .. Volgens zijn bewonderaars had de begaafde Jotie T'Hooft halfweg de jaren zeventig alles in huis om uit te groeien tot een groot dichter. Junkieverdriet (1976) De laatste gedichten (1977) Poezebeest (1978) Verzamelde gedichten (1981) In bossen op eenzame plekken (1995) In mij is onstuitbaar de doodsbloem ontloken (1997) Verzameld werk (2010) Proza. Heer van de poorten (1978 - verhalen) Verzameld proza (1982) Literatuur Zijn tweede dichtbundel Junkieverdriet werd bekroond met de prestigieuze Reina Prinsen Geerligsprijs. Fier verklaarde Julien Weverbergh dat Hugo Claus de keizer was maar Jotie T'Hooft de prins. Hij kampte echter voortdurend met een geldtekort om aan zijn drugsnoden te kunnen blijven voldoen, zo verduisterde hij een cheque van de uitgeverij. Jotie T'Hooft Junkieverdriet door Dirk de Geest Achtergronden en uiterlijke beschrijving. In 1976 verscheen bij Manteau te Brussel - op dat ogenblik de meest vooraanstaande literaire uitgeverij in Vlaanderen - Junkieverdriet, de tweede dichtbundel van Jotie (eigenlijk Johan Geeraard Adriaan) T'Hooft (*1956 te Bevere (Oudenaarde); †1977 te Brugge).Het jaar tevoren had dezelfde uitgever reeds ... Volgens zijn bewonderaars had de begaafde Jotie T'Hooft (1956-1977) halfweg de jaren zeventig alles om uit te groeien tot een groot dichter. 'Als Hugo Claus de keizer is, is Jotie T'Hooft de prins,' verklaarde Julien Weverbergh (uitgever Manteau) toen T'Hooft voor zijn dichtbundel Junkieverdriet de Reina Prinsen Geerligsprijs kreeg. Junkieverdriet. Mijn eeuwenoud, mijn levenslang junkieverdriet Van geboortepijn tot nu mijn eenzaamheid Die ik deel met duizenden nu ik weet wat ik weet: Dat de mens een naald is zoekend naar een ader Zoekend naar de kiespijn van zijn ver verleden. Junkieverdriet, bass-toon van deze tijd Waar de verschopte verschaalt in een dode hoek Junkieverdriet (1979) mijn stem. geen stemmen. Nederland Documentaire 50 minuten geregisseerd door René Seegers, Leon de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jotie T'Hooft
DIMENSIE
3,45 MB
BESTANDSNAAM
Junkieverdriet.pdf

OMSCHRIJVING

Volgens zijn bewonderaars had de begaafde Jotie T'Hooft (1956-1977) halfweg de jaren zeventig alles om uit te groeien tot een groot dichter. "Als Hugo Claus de keizer is, is Jotie T'Hooft de prins,' verklaarde Julien Weverbergh (uitgever Manteau) toen T'Hooft voor zijn dichtbundel Junkieverdriet de Reina Prinsen Geerligsprijs kreeg.Veertig jaar na het overlijden van Jotie T'Hooft is er eindelijk weer een fraaie heruitgave van deze iconische bundel, die sinds begin jaren tachtig niet meer in zijn oorspronkelijke vorm herdrukt was.Daar ik een vermorzeld mens ben, liefsteLeg ik me behoedzaam nederEn tracht in het gebied dat ik verkenGeen sporen na te laten.

Wil je het boek lezen?Junkieverdriet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jotie T'Hooft. Lezen Junkieverdriet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN