De grootste truc aller tijden

De grootste truc aller tijden - Theodor Holman | Fthsonline.com

...che maar ook spannende familienovelle over de illusies die het leven ons flikt ... De grootste truc aller tijden - Van Stockum ... . Eerste zin Ik heb het hier allemaal opgeschreven en ook ingesproken op de bandrecorder, want ik vermoed dat je het toch niet gaat lezen. De grootste truc aller tijden door Theodor Holman Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. De terreur van 'echt gebeurd' heeft de hedendaagse roman in zijn greep. Ook ... De grootste truc aller tijden door Theodor Holman (Zeker ... ... . De terreur van 'echt gebeurd' heeft de hedendaagse roman in zijn greep. Ook De grootste truc aller tijdenvan schrijver en Parool-columnist Theodor Holman voldoet in zekere zin aan de terreur van echt gebeurd, maar het echt gebeurde is hier geen klein leed. Geschreven bij De grootste truc aller tijden "Holman is een van 's lands betere schrijvers. Hij heeft iets te melden, hij weet de stof zó te structureren dat de thema's er nooit duimendik bovenop liggen, hij weet dat literatuur (net als goochelen) vooral suggestie is, hij onthoudt zich van krullendraaierij en hij schrijft mooie zinnen. Grootste truc aller tijden. Een familiegeschiedenis Een Nederlands-Indisch kleinood Tijdens zijn Japanse krijgsgevangenschap ...

INFORMATIE

AUTEUR
Theodor Holman
DIMENSIE
4,65 MB
BESTANDSNAAM
De grootste truc aller tijden.pdf

OMSCHRIJVING

Een familiegeschiedenisEen Nederlands-Indisch kleinoodTijdens zijn Japanse krijgsgevangenschap in Indië amuseerde vader de gevangenen met zijn goocheltrucs, zij zagen het als een lichtpuntje. Na de oorlog probeert hij in Nederland beroepsgoochelaar te worden. Maar vindt geen emplooi. Hij vestigt zich als bedenker van goocheltrucs, als 'illusionistenmaker'. De zoon heeft met zijn moeder ook in Indië in een Japans kamp gezeten. Als het gezin in Nederland weer bij elkaar komt, ontdekt de zoon dat hij veel van zijn vader houdt, maar niets van hem begrijpt. Na de dood van moeder kan vader de opvoeding niet alleen aan en verdwijnt. Hij belooft de zoon de rechten na te laten van de grootste truc aller tijden. Hij houdt woord, maar met welke consequentie?Een ontroerende, hilarische maar ook spannende familienovelle over de illusies die het leven ons flikt.Theodor Holman (1953) is schrijver, columnist, radiopresentator en scenarist. Hij groeide op in een Indisch milieu, dat hij vaker in zijn romans en novellen verwerkte. Zijn vader was assistent-resident in Indië. Zijn columns en literaire werk vallen op door zijn humor, de openhartige toon, cynisme en directheid.

Wil je het boek lezen?De grootste truc aller tijden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Theodor Holman. Lezen De grootste truc aller tijden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN