De schaker en het meisje

De schaker en het meisje - Alex Reeve | Fthsonline.com

...t de Theems. Leo is verdachte nummer één ... De schaker en het meisje - Chicklit.nl ... . Om zichzelf vrij te pleiten gaat Leo op zoek naar de dader, wanhopig om uit handen van de politie te blijven, want Leo verbergt ... Recensie De schaker en het meisje door Fany van Hemelen: Een bijzondere Victoriaanse whodunit waarbij de kracht van het verhaal zit in de karakterontwikkeling van de transseksuele protagonist. Leo Stanhope woont en werkt als assistent-lijkschouwer in het Victoriaanse Londen. Op een dag, wanneer het lijk van zijn vr ... bol.com | De schaker en het meisje (ebook), Alex Reeve ... ... . Op een dag, wanneer het lijk van zijn vriendin Maria op de onderzoekstafel terechtkomt, stort zijn… De schaker en het meisje Engels (The House on Half Moon Street, 2018), De Fontein, € 19,99 Een actueel thema in een historisch jasje: de belevenissen van een transgender in het Londen van Sherlock Holmes en Jack the Ripper. Alex Reeve schreef met 'De schaker en het meisje' (The House on Half Moon Street) een bijzonder misdaadverhaal waarin het thema van transseksualiteit centraal staat. Londen, 1880. Leo Stanhope, lijkschouwer, schaakspeler en verliefd op Maria - een prostituee met wie hij van plan is te trouwen. De hierboven geplaatste passage kan zelfs de korte samenvatting zijn van De schaker en het meisje. Leo droomt ervan ooit met zijn grote liefde Maria samen te mogen wonen in een eigen huis. Hij is assistent-lijkschouwer, zij is prostituee. Wanneer Maria vermoord wordt, is hij de hoofdverdachte. In De schaker en het meisje laat Reeve zien dat elke keuze die je maakt, invloed heeft op zowel je eigen leven als dat van een ander. Met elke zet, blokkeer je je tegenspeler, offer je iets van jezelf op of schaak je een steen van de ander. Welke zet je neemt hangt af van hoe graag je wil t winnen en hoeveel je op het spel wil t zetten. En in v...

INFORMATIE

AUTEUR
Alex Reeve
DIMENSIE
10,38 MB
BESTANDSNAAM
De schaker en het meisje.pdf

OMSCHRIJVING

Leo's geliefde Maria wordt vermoord. Leo gaat zelf op onderzoek uit, wanhopig om uit handen van de politie te blijven. In victoriaans Londen is zijn trans-identiteit een misdaad waar de dood op staat.Alex Reeve schreef met 'De schaker en het meisje' (The House on Half Moon Street) een bijzonder misdaadverhaal waarin het thema van transseksualiteit centraal staat.Londen, 1880. Leo Stanhope, lijkschouwer, schaakspeler en verliefd op Maria – een prostituee met wie hij van plan is te trouwen. Maar dan wordt Maria's lichaam met ingeslagen schedel opgevist uit de Theems. Leo is verdachte nummer één. Om zichzelf vrij te pleiten gaat Leo op zoek naar de dader, wanhopig om uit handen van de politie te blijven, want Leo verbergt een groot geheim: hij is geboren als vrouw maar leeft als man. En in victoriaans Londen is dat een misdaad waar de dood op staat…Alex Reeve woont in Buckinghamshire en is universitair docent. 'De schaker en het meisje' is zijn debuut en het eerste boek in een serie met hoofdpersoon Leo Stanhope.

Wil je het boek lezen?De schaker en het meisje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alex Reeve. Lezen De schaker en het meisje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN