De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren

De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren - C. Scheltema | Fthsonline.com

... Naarden (Uitgeverij Matrijs). Grote of St ... Vestingwerken Naarden in woord en beeld - De Erfgoedstem ... . Vituskerk in Naarden (CC) Het boek bestaat uit vier delen. De Vesting Naarden. een halve eeuw restaureren. Gedrukt boek . Artikelen, met foto's in kleur, over de geschiedenis en restauraties van kerken en andere monumenten in de vesting Naarden én aan de vestingwerken zelf, in de loop der jaren uitgevoerd. Genre Non-Fictie Onderwerpen De enige compleet bewaarde vestingstad van europa onder de loupe. Nieuw, 2014. Marktplaats App Verder kijk ... PDF Verschenen DE VES ING Een halve eeuw restaureren, De ... ... . Nieuw, 2014. Marktplaats App Verder kijken met de Marktplaats app Bekijken Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder ... De vesting Naarden - een halve eeuw restaureren. De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren 9789053454800. Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bezorgopties ... De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren. 19,95. Verkoop door bol.com In winkelwagen Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Een halve eeuw restaureren, De Vesting Naarden Vanwege het feit dat het 50 jaar geleden begonnen is met de restauratie van en in de vesting Naarden, is dit jaar een boek uitge- komen over deze werkzaamheden. lang van Comenius voor de stad. Hij ligt begraven in de voor- malige Waalse kerk. Carlos Scheltema heeft maandag 2 juni het 1 ste exemplaar van zijn boek 'De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren' aangeboden aan Burgemeester Joyce Sylvester van de Gemeente Naarden. De Vereniging Vestingstad Naarden heeft een financiële bijdrage geleverd aan het tot stand komen van dit boek. In de burgerzaal van het stadhuis ontving burgemeester Joyce Sylvester vandaag aan het einde van de ochtend het eerste exemplaar van 'De Vesting Naarden; Een halve eeuw restaureren'. Redacteur Carlos Scheltema uit Naarden overhandigde het werk aan de burgermoeder. In dit boek wordt de restauratie vanuit verschillende perspectieven belicht. 2-jan-2015 - De ...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Scheltema
DIMENSIE
5,65 MB
BESTANDSNAAM
De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren.pdf

OMSCHRIJVING

De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren 1e druk is een boek van C. Scheltema uitgegeven bij Uitgeverij Matrijs. ISBN 9789053454800 Vijftig jaar geleden werd begonnen met de restauratie van de vestingwerken van Naarden. Daarbij was geen enkele reconstructie nodig, omdat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven. Het had echter weinig gescheeld of zij waren als een sta-in-de-weg gesloopt, zoals in heel Europa veel vestingwerken rond steden om die reden zijn verdwenen.De vesting Naarden is een bijzonder geheel van een stad omringd door zeventiende-eeuwse vestingwerken. Onder liefhebbers van verdedigingswerken beroemd. Duizenden burgers en de leden van Kabinetten die jaarlijks de uitvoering van Bachs Matth us-Passion in Naarden bijwonen, kennen de stad. Miljoenen luchtreizigers zien, voordat zij op Schiphol landen, vanuit de lucht de stad met zijn herkenbare zespuntige vestingwerken als een kristal in het landschap liggen.De afgelopen halve eeuw was voor Nederland een culturele bloeiperiode waarin voldoende middelen beschikbaar waren om ons culturele erfgoed te onderhouden en waar nodig te restaureren. Onzeker is of dit in de nabije toekomst in Naarden zo kan blijven: een reden om deze bloeiperiode blijvend vast te leggen in dit mooie boek. Dit is gedaan door 25 auteurs in hoofdstukken over de vestingwerken en opvattingen over restauratie, over kerkelijke en wereldse gebouwen en monumentale woningen. Alle verschillende onderdelen van deze unieke plaats komen aan bod.

Wil je het boek lezen?De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Scheltema. Lezen De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN