Trein der traagheid

Trein der traagheid - Johan Daisine | Fthsonline.com

...chitterend: een zeer toegankelijk, doch perfect uitgebalanceerd Nederlands (zoals dat alleen door een Vlaming kan worden opgeschreven) ... Boekverslag over De trein der traagheid van Herman Thiery ... ... . De trein der traagheid is een meeslepende novelle waarin het bovennatuurlijke op een nuchter-zakelijke, realistische wijze beschreven wordt. Oorspronkelijk verschenen in de verhalenbundel 'Met dertien aan tafel' (1950), ging deze klassieker vanaf 1963 zelfstandig zijn weg en werd in 1968 verfilmd door André Delvaux. Rond deze drie kernwoorden bouwden we De Trein der Traagheid op. Lezers en schrijvers vinden originele accessoires om het lezen en s ... Boekenaccessoires en koffiehuis 'De Trein der Traagheid ... ... . Rond deze drie kernwoorden bouwden we De Trein der Traagheid op. Lezers en schrijvers vinden originele accessoires om het lezen en schrijven nog aangenamer te maken. Tevens kunnen ze in De Trein der Traagheid genieten van de rust bij een kopje koffie of een lekker glas wijn. De trein der traagheid, de titel verwijst symbolisch naar de 'wet der traagheid'. Die wet zorgt ervoor dat het leven nog even doorgaat na de dood. Het treinongeluk gebeurde om halfzeven, maar de gedachten van de overlevende slachtoffers leven nog even voort alsof ze nog steeds in de trein zaten. Johan Daisne De trein der traagheid door Paul van Aken Achtergronden en uiterlijke beschrijving. De novelle De trein der traagheid van Johan Daisne (pseudoniem van Herman Thiery, *1912 en †1978 te Gent) verscheen voor het eerst in oktober 1948 in het Nieuw Vlaams tijdschrift (jrg. iii, p. 408-456), waarbij het onmiddellijk werd opgemerkt door onder anderen Raymond Brulez, die het verhaal ... Auteur Tekst In. Jaar; Paul van Aken 'Johan Daisne De trein der traagheid' In: Lexicon van literaire werken: 1989-2014: Hans Werkman 'Hans Werkman De trein, de tijd, de eeuwigheid Geen essay over de jongste dag in Nederlandse romans en verhalen' De wet der traagheid houdt in dat een beweging nog voortduurt ook al is de motor afgezet. Het combineren van de wet der traagheid met het woord trein heeft waarschijnlijk geleid tot de titel De trein der traagheid. 3. Motto. 4.1 Historis...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Daisine
DIMENSIE
3,31 MB
BESTANDSNAAM
Trein der traagheid.pdf

OMSCHRIJVING

Na een geheimzinnige rit belanden drie treinreizigers in een vreemd, duister land, een tijdloos overgangsgebied tussen leven en dood waarop zij elk op hun eigen manier reageren. Wanneer een van hen ten slotte terugkeert naar deze wereld, blijkt hij het slachtoffer te zijn van een spoorwegongeluk.De trein der traagheid is een meeslepende novelle waarin het bovennatuurlijke op een nuchter-zakelijke, realistische wijze beschreven wordt. Oorspronkelijk verschenen in de verhalenbundel ‘Met dertien aan tafel’ (1950), ging deze klassieker vanaf 1963 zelfstandig zijn weg en werd in 1968 verfilmd door André Delvaux.Met deze heruitgave is een essentieel werk uit de Nederlandstalige literatuur eindelijk opnieuw verkrijgbaar.Johan Daisne, pseudoniem van Herman Thiery (Gent, 1912-1978) was een Vlaamse dichter, prozaïst en schrijver van toneelstukken, hoorspelen en essays. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als auteur van ‘De trap van steen en wolken’ (1942), ‘De man die zijn haar kort liet knippen’ (1947) en ‘De trein der traagheid’ (1950). Samen met onder meer Hubert Lampo en Simon Vestdijk was Johan Daisne een van drijvende krachten van het magisch realisme in de Nederlandse literatuur.

Wil je het boek lezen?Trein der traagheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Daisine. Lezen Trein der traagheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN