Armoede

Armoede - Ina Boudier-Bakker | Fthsonline.com

...ateerd aan het welvaartsniveau van de betreffende samenleving ... Armoede | RTL Nieuws ... . Vertalingen van 'armoede' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. Armoedebestrijding is een proces dat zich richt op het verminderen van armoede in een gemeenschap of groep van individuen.. Armoedebestrijding kan betrekking hebben op absolute of relatieve armoede.Absolute armoede betekent dat iemand leeft op de rand van het bestaansminimum. Het ontbreekt hem aan voedsel, veilig drinkwater, sanitair, ... Armoede - Sociale Vraagstukken ... . Het ontbreekt hem aan voedsel, veilig drinkwater, sanitair, gezondheid, onderwijs, onderdak en informatie. Armoede. In 2017 liepen circa 113 miljoen inwoners van de Europese Unie risico op armoede en sociale uitsluiting, ruim een vijfde van de bevolking. In Nederland is dat bijna 17 procent, onder het Europese gemiddelde. Hoewel er sindsdien meer aandacht is voor armoede, hebben gemarginaliseerde groepen het nog altijd zwaar, met name alleenstaande moeders. Die groep is uiterst kwetsbaar: maar liefst de helft leeft ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ina Boudier-Bakker
DIMENSIE
9,19 MB
BESTANDSNAAM
Armoede.pdf

OMSCHRIJVING

Het oude Amsterdam, om de eeuwwende. La belle époque, zoals wij nu zeggen; fin de siècle noemde men het toen. Voor hen die deze tijd beleefden hing er een duistere vermoeidheid over het leven; alsof de ontzaglijke krachtsinspanning waarmee de negentiende eeuw aan het leven op aarde nieuwe gestalte had gegeven, zich wreekte in de laatste generatie van de eeuw. Een nerveuze onrust maakte de mensen onzeker van zichzelf, de zekerheid van de vaders had voor het volgende geslacht geen bestendigheid meer overgelaten. De oude heer Terlaet geniet in zijn grachtenhuis nog onbekommerd van het leven; hij merkt niet eens dat de mensen en het lot hem verwend hebben. De lasten die hij liet liggen, dragen nu zijn kinderen. Bernhard, de medicus, voor wie het leven een doffe tredmolen is geworden; Hein, de zakenman, die in zijn zoontje de mislukking beleeft; Ammy die haar huwelijk ziet verloren gaan; Lot die zichzelf dreigt te verliezen, en tenslotte Paul om wie de wereld wankelt. Allen leiden zij, oppervlakkig gezien, een beschut bestaan, maar binnen hen vreet de onbevredigdheid. Met het heengaan van de oude heer Terlaet valt een middelpunt weg, maar ook een verzwegen spanning, alsof deze mensen nu eindelijk zichzelf kunnen zijn, los van de dwang van een verleden zonder toekomst. ,,Wat een vreemd jaar wordt dit,'''' zegt Ammy tegen het einde; het was het jaar waarin twee eeuwen voorgoed van elkaar gescheiden werden.

Wil je het boek lezen?Armoede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ina Boudier-Bakker. Lezen Armoede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN