Profielen - Badiou

Profielen - Badiou - Joost de Bloois | Fthsonline.com

...atting De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van `het Evenement, de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt ... Badiou (Profielen): Amazon.es: Joost de Bloois: Libros en ... ... . Literatuurwetenschapper Joost de Bloois schreef voor de serie Profielen een heldere inleiding op leven en werk van deze Franse grootheid, een van de meest controversiële en spraakmakende denkers van vandaag. Badiou is een uiterst linkse denker, met marxistische wortels. Een belangrijke episode in zijn leven waren de studentenopstanden van mei '68. Mei '68 was, in Badiou's woorden, een événement: ee ... Aanmelden bij Badoo ... . Een belangrijke episode in zijn leven waren de studentenopstanden van mei '68. Mei '68 was, in Badiou's woorden, een événement: een historisch moment, dat een mogelijkheid tot verandering met zich mee droeg. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bloois, Joost de - Badiou. Dé verrassend veelzijdige boekwinkel in Heerlen - Algemeen antiquariaat en boekhandel met bijzondere aandacht voor KWALITEIT in literatuur, poëzie en Privé-domein, filosofie, Limburgensia, koloniale geschiedenis, geschiedenis ( met een grote collectie Tweede Wereldoorlog), kunst , architectuur en sport. De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van `het Evenement, de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt. Literatuurwetenschapper Joost de Bloois schreef voor de serie Profielen een heldere inleiding op leven en werk van deze Franse Alain Badiou (/ b ə ˈ d j uː /; French: [alɛ̃ badju] (listen) (help · info); born 17 January 1937) is a French philosopher, formerly chair of Philosophy at the École normale supérieure (ENS) and founder of the faculty of Philosophy of the Université de Paris VIII with Gilles Deleuze, Michel Foucault and Jean-François Lyotard.Badiou has written about the concepts of being, truth ... Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link. Bekijk de profielen van mensen met de naam Elisa Baddou. Word lid van Facebook om in contact te komen met Elisa Baddou en anderen die je mogelijk kent.... Bekijk de profielen van mensen met de naam Rom Badou. Word lid van Facebook om in contact te komen met Rom Badou en anderen die je mogelijk kent.......

INFORMATIE

AUTEUR
Joost de Bloois
DIMENSIE
5,8 MB
BESTANDSNAAM
Profielen - Badiou.pdf

OMSCHRIJVING

De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van 'het Evenement', de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt. De filosofie van Alain Badiou is veelbesproken. In zijn tegendraadse denken staan begrippen centraal die lange tijd taboe waren, zoals 'waarheid', 'universalisme' en 'communisme'. Badiou pleit voor een heropleving van de filosofie als passie voor de waarheid en, hiermee nauw verbonden, voor een politiek van de universele gelijkheid. De taak van de filosoof is dan ook niet licht: volgens Badiou dient de filosofie op de uitkijk te staan naar het evenement - de radicale breuk met de bestaande wereld, die ons denken en handelen op zijn kop zet. Joos de Bloois biedt een heldere inleiding in de filosofie van Badiou aan de hand van de vier belangrijkste thema's erin: politiek, wetenschap, liefde en kunst. In het bijzonder wordt Badiou gepresenteerd als radicaal politiek denker, die een nieuw communisme voorstaat, als een vorm van ware democratie en niet in de laatste plaats als een 'communisme van het denken'.

Wil je het boek lezen?Profielen - Badiou in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joost de Bloois. Lezen Profielen - Badiou Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN