Ren, Janina, ren!

Ren, Janina, ren! - Marjan Brouwers | Fthsonline.com

...ertijd wordt overschaduwd door de groeiende dreiging vanuit Rusland en Duitsland ... Ren, Janina, ren - Parbode ... . Janina Katz overleeft de oorlog en woont sinds 1948 op Curaçao. Visie van de recensent […] 'Ren Janina, ren!' is gebaseerd op het leven van Janina Katz en haar familie. Janina Katz overleeft de gruwelen van de oorlog en woont momenteel nog altijd op Curaçao. In het boek staan diverse foto's afgedrukt die, tezamen met de epiloog, de authenticiteit van dit waargebeurde verhaal aantonen. Ren, Janina, ren! wordt uitgegeven in het Nederlands en het Engels door LM Pub ... Ren Janina ren (voorpublicatie) by LM Publishers - Issuu ... . Ren, Janina, ren! wordt uitgegeven in het Nederlands en het Engels door LM Publishers (voormalig KIT Publishers). De roman is tot stand gekomen mede met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied en in het inkijkexemplaar kunt u de eerste pagina's van het boek lezen. Ren, Janina, ren. 219 vind-ik-leuks. Een Joods meisje van tien jaar in Polen op de vlucht voor de nazi's. De biografische roman Ren Janina, ren! gaat over de oorlogservaringen van Janina Katz. Ren Janina, ren! Welkom bij de leesclub rond Ren Janina, ren! van Marjan Brouwers & Jeannette van Ditzhuijzen (LM Publishers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub is afgesloten met een gemiddelde waardering van: ★★★★ Ren, Janina, ren! is uiteindelijk een zeer ontroerend relaas, wat extra bijzonder is omdat er vrijwel nergens op de emotie van de lezer wordt gespeeld. Met de roman is verder weinig mis. Jammer is wel dat veel hoofdstuktitels, zoals 'Stilte voor de storm', ... Zo hard ze kon, gilde ze: "Ren, Janina, ren!"Het waar gebeurde verhaal over Janina Katz. In de jaren dertig van de vorige eeuw groeit zij op in het Joodse stadje Chorostków (Polen). Haar gelukkige kindertijd wordt overschaduwd door de groeiende dreiging vanuit Rusland en Duitsland. En dan begint de oorlog.Janina Katz woont sinds 1948 op Curaçao. Marjan Brouwers & Jeannette van Ditzhuijzen. Ren, Janina, ren! Tien jaar oud en op de vlucht voor de nazi’s. Een biografische roman De titel van het boek is Ren Janina ren! De schrijfsters van het boek zijn Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen. Het jaar waarin het boek is uitgegeven is 2016. De uitgever is Lm publishers. De voorkant ziet er somber en donker uit je ziet een meisje met kleurijke kleren door het bos rennen, het sneeuwt en je ziet allemaal... Ren, Janina, ren. Stacey Djojopawiro GEPLAATST OP 22 augustu...

INFORMATIE

AUTEUR
Marjan Brouwers
DIMENSIE
10,9 MB
BESTANDSNAAM
Ren, Janina, ren!.pdf

OMSCHRIJVING

''Als ik het zeg, moet jij onder de poort van de steeg door kruipen en heel hard wegrennen. Zo hard je kunt. En dan moet je je verstoppen waar ze je niet kunnen vinden. Begrijp je me? Je moet jezelf redden.''''Maar, mama...'', begon Janina.''Nee, Janina, je moet doen wat ik zeg. Beloof me dat je hard wegrent.''Er daalde een kalmte over Bertha neer en het was alsof de tijd stilstond. Daar stond Janina, haar prachtige jongste dochter met de donkere krullen, haar ronde koppie en guitige blik. Met heel haar hart wenste ze dat Janina dit zou overleven. Dat ze een toekomst zou hebben, veilig zou zijn.Op dat moment brak er vlakbij hen een opstootje uit. Twee Duitsers met honden kwamen recht op haar af lopen. Haar adem stokte in haar keel. Zo hard ze kon, gilde ze: ''Ren, Janina, ren!''Het waar gebeurde verhaal over Janina Katz. In de jaren dertig van de vorige eeuw groeit zij op in het Joodse stadje Chorostkow (Polen). Haar gelukkige kindertijd wordt overschaduwd door de groeiende dreiging vanuit Rusland en Duitsland. En dan begint de oorlog.Janina Katz woont sinds 1948 op Curaçao.

Wil je het boek lezen?Ren, Janina, ren! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marjan Brouwers. Lezen Ren, Janina, ren! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN