Dementie Inzicht

Dementie Inzicht - Jolanda de Mooij | Fthsonline.com

...8-11-2018. Verslagjaar 2018 Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de gevolgen van dementie ... Boek: Dementie Inzicht - Springest ... . Het laat zien hoe we met deze veranderingen om kunnen gaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoefte en mogelijkheden van de zorgvrager. Door de dementie ziet ze niet in dat er iets mis is met haar functioneren. Ze begrijpt het niet als ze daarop aangesproken wordt. Vooral mensen met frontotemporale dementie (FTD) hebben geen inzicht in wat er met hen aan de hand is en zull ... Inzicht in integrale zorgkosten patiënten met dementie ... ... . Vooral mensen met frontotemporale dementie (FTD) hebben geen inzicht in wat er met hen aan de hand is en zullen niet toegeven dat hen iets mankeert. Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de (verstandelijke) gevolgen van dementie op lichaam, geest en op gedrag. Het laat zien hoe we met deze veranderingen kunnen omgaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de persoon die aan dementie lijdt. Sten Gelissen, werkzaam als projectmedewerker bij Movisie, licht drie tools toe waarmee gemeenten hun beleid ten aanzien van dementie kunnen meten (inzicht krijgen of evalueren): 'Er zijn veel tools ontwikkeld, zoals de vooral op beleidsontwikkeling gerichte 'Regio Monitor Noord Holland Noord', het 'Ontwikkelinstrument Dementievriendelijke Gemeente' en de 'Dementieproofmeter'. Dementie zorgt ervoor dat de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Het gevolg is dat het lichaam en de geest achteruitgaan. Er zijn ruim 50 soorten dementie. Lees verder Geheugenverlies, vergeetachtigheid of dementie Geheugenverlies, vergeetachtigheid en dementie worden va...

INFORMATIE

AUTEUR
Jolanda de Mooij
DIMENSIE
11,20 MB
BESTANDSNAAM
Dementie Inzicht.pdf

OMSCHRIJVING

Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de (verstandelijke) gevolgen van dementie op lichaam, geest en op gedrag. Het laat zien hoe we met deze veranderingen kunnen omgaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de persoon die aan dementie lijdt. Dit maakt het boek niet alleen bijzonder geschikt voor professionele zorgverleners, maar ook voor mantelzorgers, familie en anderen die direct betrokken zijn bij de zorg van iemand met dementie.Om goede zorg te kunnen verlenen, zowel thuis als in een verpleeghuis, is kennis en begrip van dementie noodzakelijk. Met deze kennis begrijpen we beter waarom diegene met dementie zich anders gaat gedragen, waarom hij de weg kwijtraakt, zijn partner niet meer herkent of agressief wordt. We krijgen inzicht in wat dementie met een mens doet en leren hoe we daar het beste mee kunnen omgaan en de juiste zorg kunnen verlenen. Dementie Inzicht koppelt theoretische kennis aan de praktijk en geeft zo waardevolle handvatten mee voor zorgverleners én mantelzorgers.Wat het boek zo bijzonder maakt, is dat het volledig is geschreven door twee zorgverleners uit de praktijk. Deze arts en verpleegkundige maken u als lezer deelgenoot van hun ervaringen op de werkvloer en vullen dit aan met theoretische kennis vanuit de (neuro)psychologie en geneeskunde.Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

Wil je het boek lezen?Dementie Inzicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jolanda de Mooij. Lezen Dementie Inzicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN