Hunebedden

Hunebedden - Maarten Westmaas | Fthsonline.com

...den ze, door wie werden ze gebouwd en hoe ... Hunebedden - Vensterles - Entoen.nu ... ..?. Wat voor mysterie schuilt er achter deze megalieten uit de oudheid..? Hier vindt u het antwoord op deze vragen. De 52 hunebedden staan midden in de natuur. Omdat je Drenthe niet mag verlaten voordat je een hunebed hebt gezien, hebben we een overzicht voor je gemaakt. Hunebedden te koop. Er zijn nu in Nederland nog iets meer dan vijftig hunebedden. Niet één hunebed is helemaal compleet. Op de plaat kun je zien hoe een hunebed ... Hunebedden wijzer. Uw gids langs de hunebedden in Drenthe ... . Op de plaat kun je zien hoe een hunebed er eigenlijk uitzag: bedekt met aarde en gras. Bij alle hunebedden zijn wel één of meer stenen weggehaald. En er zijn zelfs nog veel meer hunebedden geweest. In Drenthe zie je vaak grote hopen met stenen: de hunebedden. Ze liggen daar al duizenden jaren. Waarschijnlijk waren het de graven van belangrijke mensen uit het dorp. We weten het alleen niet zeker. Alles over de hunebedden in Drenthe. Deze oude monumenten uit de prehistorie zijn gebouwd door het trechterbekervolk. De hunebedden in Nederland zijn megalithische grafheuvels gebouwd in de nieuwe steentijd, het Neolithicum, van 3450 tot circa 3250 v.Chr., maar ze zijn gebruikt tot circa 2850 v.Chr. Dit valt onder andere af te leiden uit het gebruikte aardewerk, waaronder de gedurende de gehele periode gebruikte trechterbeker.Vandaar dat de hunebedbouwers beschouwd worden als vertegenwoordigers van de ... Archeoloog Evert van Ginkel is een groot kenner van hunebedden. In onderstaand filmpje vertelt hij over het grootste hunebed van Nederland, D27. ORGANISATIE. Hunebedcentrum Hunebedstraat 27 9531 JV Borger Nederland. Contact > 0599 236 374. PARTNERS. PERS. Persinformatie > ONDERNEMERS. Ondernemersinformatie > voorwaarden | disclaimer | colofon. Hunebedden werden meestal vlak bij het dorp gebouwd. Hoofdstuk 4 De hunebedden na de tijd van de hunebedbouwers. In de tijd na de hunebedbouwers gebeurde er niet veel met de hunebedden. De andere volken begrepen niet waarvoor die hunebedden er stonden. Sommige mensen die dachten ook wel eens dat de hunebedden door heksen waren gemaakt. Hunebedden in Nederland. Holland is a flat country. ... Tell me more about dolmens (hunebedden) in Holland Picture Gallery (all 54 hunebedden in thumbnails) Map of the Dolmens (active!, links to all hunebed...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Westmaas
DIMENSIE
9,48 MB
BESTANDSNAAM
Hunebedden.pdf

OMSCHRIJVING

In het boek Hunebedden treedt Maarten Westmaas in de voetsporen van onze voorouders, de hunebedbouwers. Als door een magneet aangetrokken doorkruist hij Drenthe en belandt hij telkens weer bij deze mysterieuze graven. Met een rugzak gevuld met slechts een slaapzak, brandertje, schetsboek en camera gaat hij op pad. De ene keer overnacht hij in een keuterboerderij onder het afdak, dan weer verblijft hij onder een zeiltje in het bos terwijl het stevig onweert, maar altijd in de buurt van een hunebed. Al reizende ontdekt hij zijn ware passie: de fotografie.

Wil je het boek lezen?Hunebedden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Westmaas. Lezen Hunebedden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN