Collectie Labyrint - Oefening in christendom

Collectie Labyrint - Oefening in christendom - Søren Kierkegaard | Fthsonline.com

...abel: Bijleveld Press, Bijleveld Press, Produktgruppe: Book, Publiziert: 1995-03-31, Studio: Bijleveld PressVergelijken - Oefening in christendom / druk 1 (Collectie labyrint) (s ... Bureau ISBN - Collectie Labyrint ... . Kierkegaard) (1995) ISBN: 9789061316398 - Taschenbuch, Ausgabe: 1. Oefening in christendom Søren Kierkegaard • Boek • paperback. Samenvatting . niet beschikbaar . Productinformatie . Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Formaat: 135mm x 205mm Aantal pagina's: Niet bekend Uitgeverij: Bijleveld ... Get this from a library! Oefening in christendom. [Søren Kierkegaard; Pieter van Reenen] -- Drie verhandelingen waarin de Deense wijsgeer en theoloog (1813-1855) de christen ... Oefening in christendom (Book, 1981) [WorldCat.org] ... ... Get this from a library! Oefening in christendom. [Søren Kierkegaard; Pieter van Reenen] -- Drie verhandelingen waarin de Deense wijsgeer en theoloog (1813-1855) de christenheid van zijn dagen hekelt door Jezus Christus in 1850 in Kopenhagen te laten verschijnen en de reacties van zijn ... Net als De ziekte tot de dood waarmee het een tweeluik vormt, werd het boek toegeschreven aan het pseudoniem Anti-Climacus die als 'waarheidsgetuige' de strenge eisen van het christelijke leven belichaamt.Uitgangspunt van Oefening in christendom is de gapende kloof tussen het evangelische christendom en de verwording ervan in 'de bestaande christenheid'. Oefening in christendom | ISBN 9789061316398 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel Oefening in christendom van Søren Kierkegaard. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Collectie Labyrint. Werken. De heilige Genet . De ouderdom . Godsverduistering . Het afscheid . Kleine leerschool van het filosofisch denken . Oefening in Christendom . Oerdistantie en relatie . Over het Jodendom . Paden in Utopia . Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid ... Oefening in christendom door Kierkegaard, S°ren, EAN 9789061316398, ISBN 9061316391. "Labyrinten gaan het Christendom meer dan duizend jaar vooraf. Het beroemdste labyrint uit oude tijden was dat van Kreta1. Turflabyrinten2 bestaan nog steeds in Engeland, Duits-land en Scandinavië, en worden gedacht gelinkt te zijn met lokale vrouwelijke godheden en Wil je het boek "Oefening in christendom" kopen, van Søren Kierkegaard? Goede keuze! Collectie Labyrint. De heilige Genet . De ouderdom . Godsverduistering . Het afscheid . Kleine leerschool van het filosofisch denken . Oefening in Christendom . Oerdistantie en relatie . Over het Jodendom . Paden in Utopia . Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid . Personen. Simone de Beauvoir. De ... » Theologie boeken » Collectie la... Oefening in christendom S. Kierkegaard (Auteur) | Søren Kierkegaard (Auteur) Paperback 19,90 19,90excl. 3,95 verzendkosten. in winke...

INFORMATIE

AUTEUR
Søren Kierkegaard
DIMENSIE
10,2 MB
BESTANDSNAAM
Collectie Labyrint - Oefening in christendom.pdf

OMSCHRIJVING

Collectie Labyrint - Oefening in christendom 1e druk is een boek van S ren Kierkegaard uitgegeven bij Bijleveld, Uitgeverij. ISBN 9789061316398 S ren Kierkegaard/Anti-ClimacusVertaling: Pieter van ReenenEindredactie: Johan Taels & Karl VerstryngeNawoord: Pieter VosMet Oefening in christendom sluit Kierkegaard zijn pseudonieme oeuvre af. Net als De ziekte tot de dood waarmee het een tweeluik vormt, werd het boek toegeschreven aan het pseudoniem Anti-Climacus die als 'waarheidsgetuige' de strenge eisen van het christelijke leven belichaamt.Uitgangspunt van Oefening in christendom is de gapende kloof tussen het evangelische christendom en de verwording ervan in 'de bestaande christenheid'. Anti-Climacus zet al zijn dichterlijke, retorische en dialectische krachten in om het christendom opnieuw in zijn oorspronkelijke eenvoud, waarheid en moeilijkheidsgraad weer te geven. In de drie delen van zijn boek werkt hij drie centrale christelijke begrippen uit, die als evenzoveel waakhonden de vanzelfsprekende toegang van de christenheid tot het christendom versperren: de gelijktijdigheid met Jezus, de mogelijkheid van de ergernis en de noodzaak tot navolging. Oefening in christendom is het zevende deel in de reeks Kierkegaard Werken. Het boek kwam tot stand in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' en de S ren Kierkegaard Skrifter (uitgegeven door het 'S ren Kierkegaard Research Centre' te Kopenhagen)

Wil je het boek lezen?Collectie Labyrint - Oefening in christendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Søren Kierkegaard. Lezen Collectie Labyrint - Oefening in christendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN