De mens als duurloper

De mens als duurloper - Jan Knippenberg | Fthsonline.com

...ardlopers zijn, die mij met zijn boeken van de bank kreeg ... De mens als duurloper - Jan Knippenberg | Boeken.com ... . De mens als duurloper is een intimiderend werk voor mij, als tweede ... Vaak wordt de stelling verkondigd dat de ultramarathons of ultra-lange afstandslopen een logisch gevolg zijn op de marathon en zelfs de triathlon. Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon. Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 - Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse duurloper van wereldklasse - geeft in De mens als duurloper de ... De mens als duurloper. Knippenberg schreef columns in ... De mens als duurloper - Jan Knippenberg - (ISBN ... ... ... De mens als duurloper. Knippenberg schreef columns in Runner's World. In de jaren tachtig maakte hij deel uit van de redactie van het blad Op Lemen Voeten voor lange afstand-wandelaars. Ook schreef hij een boek De mens als duurloper (1987). Uitgeverij Carrera Bestellen: De mens als duurloper. VERSCHIJNINGSDATUM ROND 4 APRIL 2015 © Foto omslag Hans Heus © Erven Jan Knippenberg © Woord vooraf Dirk Jan ... Jan Knippenberg: De mens als duurloper 27 mei 2008, 12:42. Prometheus, euro 18,95 ISBN 9789044611571 Het was een wonderlijke man. Hij liep meerdere malen heel hard rondom het IJsselmeer - zo'n ... Lees „De mens als duurloper" door Jan Knippenberg verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Vaak wordt de stelling verkondigd dat de ultramarathons of ultra-lange afstandslopen een logisch gevolg zijn op de marat... Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon. Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 - Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse duurloper van wereldklasse - geeft in De mens als duurloper de historische achtergronden van het duurlopen weer. Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon. Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 - Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse d...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Knippenberg
DIMENSIE
8,16 MB
BESTANDSNAAM
De mens als duurloper.pdf

OMSCHRIJVING

Vaak wordt de stelling verkondigd dat de ultramarathons of ultra-lange afstandslopen een logisch gevolg zijn op de marathon en zelfs de triathlon. Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon.Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 - Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse duurloper van wereldklasse - geeft in De mens als duurloper de historische achtergronden van het duurlopen weer. Hij plaatst de ultra-lange afstandsloop in het perspectief van de cultureel-historische ontwikkeling. Na een boeiende beschrijving van de duurloop in de niet-Europese culturen - de Bushmen en vooral de Tarahumara Indianen in Zuid-Amerika - waarbij afstanden van honderden kilometerswerden afgelegd, belicht hij de ontwikkeling van de duurloop in de Europese cultuur. Een fascinerend boek, dat aanzet tot nadenken over de relatie tussen prestatie en geestelijke ontwikkeling.

Wil je het boek lezen?De mens als duurloper in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Knippenberg. Lezen De mens als duurloper Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN