Handboek EMDR

Handboek EMDR - Ad de Jongh | Fthsonline.com

...ijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden, zoals angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag ... Handboek EMDR kinderen & jongeren door Renée Beer, Carlijn ... ... . 11 emdr: behandeling V an faalangst in geconcentreerde V orm 201 Marjolein Wansink-Lokerman en Nathalie Schlattmann 11.1 Inleiding 201 11.2 Klinisch beeld 202 11.3 Theoretische modellen 203 11.4 Classificatie 204 11.5 Reguliere behandeling 205 bw_Handboek EMDR-def.indd 7 23/05/17 13:51 Handboek EMDR bij kinderen en jongeren is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren met EM ... Handboek EMDR - Ad de Jongh, Erik ten Broeke - (ISBN ... ... .indd 7 23/05/17 13:51 Handboek EMDR bij kinderen en jongeren is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren met EMDR. Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een succesvolle behandeling voor de verwerking van emotioneel belastende herinneringen aan traumatische of stressvolle ervaringen. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is bewezen effectief bij volwassenen met een PostTraumatische StressStoornis (PTSS). De resultaten bij kinderen en jongeren zijn veelbelovend. Dit complete handboek beschrijft de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren. In 2003 verscheen het Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Hierin wordt gedetailleerd en stapsgewijs beschreven hoe het basisprotocol van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel EMDR, in de praktijk moet worden uitgevoerd. Het Handboek EMDR is dan ook het leerboek bij de EMDR basistrainingen die door de Vereniging EMDR Nederland ... Handboek EMDR 9789043036474 9789043036474. Isbn: 9789043036474 mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhoude EMDR. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode voor traumagerelateerde angstklachten.Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, en waarbij een causale relatie tussen ... Handboek EMDR, 7e editie 1e druk is een boek van Ad de Jongh uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043036474...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad de Jongh
DIMENSIE
10,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek EMDR.pdf

OMSCHRIJVING

Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden. Voorbeelden van dergelijke klachten zijn angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn, kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een geprotocolleerde behandeling voor de gevolgen van psychotrauma, waaronder PTSS. Bij de behandeling wordt gebruikgemaakt van afleidende stimuli, zoals het uitlokken van oogbewegingen of het moeten luisteren naar speciale repeterende toontjes, terwijl de cliënt de aandacht richt op hetgeen zich tijdens het verwerkingsproces aan het bewustzijn opdringt.EMDR is inmiddels een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma. EMDR is kortdurend, cliëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Mensen met klachten die het gevolg zijn van een ingrijpende gebeurtenis, zijn over het algemeen na enkele zittingen EMDR weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.Het Handboek EMDR is het Nederlandstalig leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van EMDR. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop EMDR in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het boek gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor EMDR en vooral op alle stappen van het EMDR-basisprotocol, aangevuld en geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden.In de vierde druk is een aantal aanpassingen in het basisprotocol doorgevoerd. Verder is de meest recente experimenteel-psychologischeinformatie over de stand van zaken ten aanzien van de werkingsmechanismen van EMDR toegevoegd.Dr. Ad de Jongh, gz-psvcholoog, is als universitair hoofddocent verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam (Universiteit van Amsterdam). Daarnaast is hij directeur van het Centrum voor Psvchotherapie en Psvchotrauma (CPP) te Bilthoven en slachtofferhulporganisatie D.O.E.N. te Druten. Hij heeft zich gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling van traumagerelateerde angststoornissen. Drs. Erik ten Broeke, geregistreerd klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut.

Wil je het boek lezen?Handboek EMDR in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad de Jongh. Lezen Handboek EMDR Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN