Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz

Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz - Frank de Jong | Fthsonline.com

...chtgenote: Sophie Heilbronn (verm.13-11-1942) Kinderen: 2 Sophie (verm ... 10047.mmark.nl - PDF Download Moordcomplot ... .13-11-1942), Ida (verm.13-11-1942) Woonadres: Spoorstraat 51 00-09-1942: Gearresteerd ... Bijna 107.000 mensen zijn vanuit kamp Westerbork gedeporteerd. Op woensdag 15 juli 1942 vertrekt het eerste transport, met 1137 Joden, waaronder een aantal weeskinderen naar Auschwitz-Birkenau. Er zullen nog 96 transporten volgen. Komende dagen besteedt het NIOD aandacht aan het eerste transport naar vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en de bijzondere archiefstukken die Kamp Westerbork (Duits: Judendurchgangslager Westerbork) was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp bij Hooghalen in de toenmalige gemeente Westerbork in Drenthe.Het kamp was een voorportaal waarvandaan ruim 102.000 in Nederland wo ... Lijst van Jodentransporten vanuit Nederland - Wikipedia ... .Het kamp was een voorportaal waarvandaan ruim 102.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië Abraham werkte een aantal jaren in Rotterdam en trouwde daar in 1894 met Eva de Groot (30 november 1869). Het echtpaar kreeg zes kinderen. Hun oudste dochter Henriëtte (1895-1943) werd in Rotterdam geboren. De andere vijf in Assen: Meijer Emanuel (1896-1943), Hartog (1898-1944), Ida (1903-1942), Emanuel (1905-1943) en Rozalina (1908-1942). Het boek 'Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz', geschreven door Bekenaar Frank de Jong, kost € 17,50 exclusief evt. verzendkosten en is verkrijgbaar bij de ... De lijst van Stolpersteine in Haaglanden, Hoek van Holland en Maassluis geeft een overzicht van de gedenkstenen zijn geplaatst in het kader van het Stolpersteine-project van de Duitse beeldhouwer-kunstenaar Gunter Demnig.De hele agglomeratie Den Haag bestaat uit negen gemeenten, waaronder Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Westland.Aangrenzend zijn Hoek van Holland, een district van ... WESTERBORK - In Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt zondag herdacht dat 70 jaar geleden de eerste Nederlandse Joden werden afgevoerd naar Auschwitz. Op 31 augustus 1943 verblijft de Joodse journalist Philip Mechanicus (1889-1944) al driekwart jaar in Durchgangslager Westerbork. Maar hij houdt niet op zich te verbazen over de macabere werkelijkheid van het kamp, voor de meeste bewoners de laatste halteplaats vóór Auschwitz....

INFORMATIE

AUTEUR
Frank de Jong
DIMENSIE
5,58 MB
BESTANDSNAAM
Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz.pdf

OMSCHRIJVING

Hilvarenbeek – Rotterdam – Westerbork – AuschwitzDe historische roman Ida , geschreven door Frank de Jong, gaat over het uitzonderlijke leven van Alida Lion, een jonge joodse vrouw (1917-1943), die verzeild raakte in tal van -zeer herkenbaar- menselijke en zelfs daar ver bovenuit stijgende catastrofes.De holocaust vernietigt haar jonge leven. Haar vader was slager in het Brabantse dorp Hilvarenbeek. Zijn faillissement, toen Ida 7 jaar oud was, markeert het begin van een turbulent leven. Haar moeder overleed op te jonge leeftijd, en Ida verloor alle contact met haar tekortschietende vader toen zij door een oom naar een Rotterdams weeshuis werd gestuurd.Ida werd verliefd en ging met haar verloofde boven de kaaswinkel wonen van haar schoonouders in het centrum van Rotterdam. Maar toen brak de oorlog uit. Zij belandde midden in het vernietigende bombardement op de stad. Het kon nog erger. De nazi’s wilden uiteindelijk maar één ding: haar om het leven brengen.De roman, gebaseerd op historisch (archief)onderzoek, geeft een impressievan het leven als enig Joods gezinin een katholiek Brabants dorp, van het dramatische begin van de oorlog in Rotterdam en de vreselijke omstandigheden in Westerbork en Auschwitz.

Wil je het boek lezen?Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank de Jong. Lezen Ida, Hilvarenbeek - Rotterdam - Westerbork - Auschwitz Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN