Koningen en krijgsheren

Koningen en krijgsheren - Luit van der Tuuk | Fthsonline.com

...Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders ... Tuuk, Luit van der - Koningen en krijgsheren / de Franken ... ... . Scopri Koningen en krijgsheren: de Franken in de lage landen di Luit van der Tuuk: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. dersvrouwen en hun positie duizend jaar geleden, over koningen die van mannen houden en islamitische krijgsheren die soms meer lof krijgen dan christelijke militieleiders, en dat allemaal beschreven door een intelligente en bevoorrechte ooggetuige, alsof we de krant van toen lezen. Krijgsheren begonnen onderling allianties te sluiten om samen op e ... Magna Frisia - Wikipedia ... . Krijgsheren begonnen onderling allianties te sluiten om samen op expeditie te gaan. ... Tussen de jaren 918 en 920 waren er toch verschillende koningen van Ierland die er in slaagden zich te verenigen om een offensief tegen de Vikingen te ondernemen. Koningen en krijgsheren. De Franken in de Lage Landen. ... Helaas besteedt hij het leeuwendeel van zijn boek aan de politieke geschiedenis en vernemen we weinig over de cultuur en het sociale leven. Maar een aanzet is een aanzet! Het is een heuse aanwinst voor weinig beschreven bladzijden uit onze geschiedenis....

INFORMATIE

AUTEUR
Luit van der Tuuk
DIMENSIE
7,84 MB
BESTANDSNAAM
Koningen en krijgsheren.pdf

OMSCHRIJVING

De rol van de Franken in ons land is onderbelicht. In de geschiedenis worden de vijf eeuwen tussen het Romeinse verleden en de ‘romantische’ middeleeuwen met zijn ridders en jonkvrouwen, ten onrechte overgeslagen.De vroegmiddeleeuwse wereld was anders dan de periode er na die hoofse minstrelen bezongen. In de periode tussen 406 en 923 na Christus vochten koningen en krijgsheren van Germaanse stammen de ene dynastieke twist na de andere uit. Toch is het onzin dit een ‘duistere tijd’ te noemen. Eerder was het een periode van grote verandering waarin zich een nieuw elan aftekende: een tijdperk van staatsvorming waarin onze streken een belangrijke rol speelden. De Lage landen maakten deel uit van het Frankische rijk. Het gebied van het huidige België en Nederland was de kraamkamer van het imperium dat de grootste soevereine entiteit in West-Europa sinds de Romeinen zou worden. Nu zeggen de namen van Frankische vorsten als Karel de Grote en misschien Pippijn de Korte sommige mensen nog iets. De auteur schetst het optreden van alle Frankische heersers in de Nederlanden. Hij vertelt aan de hand van de weinige bronnen de lotgevallen van de machthebbers en hun relatie met de Lage Landen en wat dat verband inhield voor Europa. Van der Tuuk verzamelde tevens een unieke collectie foto’s en prenten van artefacten, schilderijen en gebruiksvoorwerpen van de Franken in de Nederlanden, die bewaard zijn gebleven. Een uniek boek.

Wil je het boek lezen?Koningen en krijgsheren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luit van der Tuuk. Lezen Koningen en krijgsheren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN