Wereldwijde ongelijkheid

Wereldwijde ongelijkheid - Branko Milanovic | Fthsonline.com

... van deze rijken (bijvoorbeeld via lobbyen ) ... Wereldwijde ongelijkheid - Branko Milanovic ... ... . Dring ongelijkheid in en tussen landen terug. Inkomensongelijkheid tussen landen is de laatste jaren verminderd. Maar ongelijkheid binnen landen is alleen maar groter geworden. Tussen 1990 en 2010 is de inkomensongelijkheid binnen ontwikkelingslanden met 11 procent toegenomen. Maar ook binnen ontwikkelde landen is de inkomensongelijkheid toegenomen. Het idee dat economische vooruitgang niet ... De wereldwijde ongelijkheid is nog steed ... Wereldwijde ongelijkheid - Platform Overheid ... ... De wereldwijde ongelijkheid is nog steeds aan het toenemen. Tot die constatering komen de econoom Thomas Piketty en collega's. Lieven Desmet 15 december 2017 , 6:42 De ongelijkheid tussen arm en rijk neemt wereldwijd nog steeds toe. Dat zegt Oxfam Novib in zijn jaarlijkse rapport aan de vooravond van het World Economic Forum in Davos, de top van politici ... Wereldwijde ongelijkheid is de must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe we ervoor staan en waar we op afstevenen en welke koersveranderingen nodig zijn om het noodlot af te wenden. Branko Milanovic (1953) is hoogleraar aan de City University of New York. Wereldwijde ongelijkheid is de must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe we ervoor staan en waar we op afstevenen en welke koersveranderingen nodig zijn om het noodlot af te wenden. Branko Milanovic (1953) is hoogleraar aan de City University of New York. Een lijst om landen wereldwijd te rangschikken op welzijn bestaat al. Maar deze Human Development Index van de Verenigde Naties zegt niks over de kloof in welzijn binnen de landen. Een nieuwe index, mede ontworpen door Radboud-econoom Jeroen Smits, brengt ook de regionale verschillen in kaart. Wereldwijde ongelijkheid is de must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe we ervoor staan en waar we op afstevenen en welke koersveranderingen nodig zijn om het noodlot af te wenden. Branko Milanovic (1953) is hoogleraar aan de City University of New York. Analyse Protesten Jongeren, de wereldwijde motor achter de protesten tegen ongelijkheid Prostesten in Najaf, Irak. Beeld AFP. Een golf van protest overspoelt de wereld, van Hongkong tot Irak en Papua. Wereldwijde ongelijkheid: welvaart in de 21e eeuw eBook: Milanovic, Branko, Sietsma, Jan: Amazon.nl: Kindle Store De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is hier toegenomen, ... Wereldwijd is nu 68 procent van de genderkloof gedicht. Nederland scoort nog altijd wel bovengemiddeld: 74 procent....

INFORMATIE

AUTEUR
Branko Milanovic
DIMENSIE
4,75 MB
BESTANDSNAAM
Wereldwijde ongelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

"Een must-read.' – Thomas PikettyIn de decennia na de val van de Berlijnse Muur vond de grootste herverdeling plaats van welvaart sinds de Industriële Revolutie. De absolute winnaars in de wereld zijn de superrijken, maar ook de middenklasse van de opkomende economieën in Azië. Allebei profiteerden ze van de groeiende mobiliteit van kapitaal, goederen en kennis – kortom de globalisering. De arbeiders- en middenklasse van de ontwikkelde landen bleven verweesd achter en voelden zich bedreigd door rijk én door arm, een belangrijke drijfveer achter de recente opmars van populistische partijen en politici.Branko Milanovic is een van de meest besproken economen van dit moment. Hij ziet de verklaring voor de huidige instabiliteit in enerzijds de groei van welvaartsongelijkheid op nationaal niveau en anderzijds de afname van deze ongelijkheid op wereldwijde schaal. Wereldwijde ongelijkheid is de must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe we ervoor staan en waar we op afstevenen en welke koersveranderingen nodig zijn om het noodlot af te wenden.Branko Milanovic (1953) is hoogleraar aan de City University of New York. Hij is onder andere verbonden geweest aan de Wereldbank, John Hopkins University en het Carnegie Endowment for International Peace in Washington. Hij geldt als een van de vooraanstaandste economen en is de grondlegger van de studie naar welvaartsongelijkheid.

Wil je het boek lezen?Wereldwijde ongelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Branko Milanovic. Lezen Wereldwijde ongelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN