De mannen van Pointe du Hoc

De mannen van Pointe du Hoc - Patrick K. O'Donnell | Fthsonline.com

...oerke waard - Bekijk 2.187 reizigersbeoordelingen, 2 ... Speurders.nl: De mannen van Pointe du Hoc van Patrick k. O ... ... .746 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Cricqueville-en-Bessin, Frankrijk, op Tripadvisor. Pointe Du Hoc: bloedige gevechten op D-day Onwaarschijnlijke episode uit de bevrijdingsdagen op Normandische kusten. Pointe Du Hoc is de plaats van de "Rangers" rots. Dit terrein is nog steeds bewaard (incl. de kraters) zoals het was na de bevrijding. Deze plaats, op een hoogte van 30 meter, was zeer ... De mannen van pointe du hoc - Boekenfestijn ... . Deze plaats, op een hoogte van 30 meter, was zeer belangrijk. La Pointe du Hoc (French pronunciation: [pwɛ̃t dy ɔk]) is a promontory with a 100-foot (30 m) cliff overlooking the English Channel on the northwestern coast of Normandy in the Calvados department, France.. During World War II it was the highest point between the American sector landings at Utah Beach to the west and Omaha Beach to the east. The German army fortified the area with concrete ... Tijdens de landing in Normandië, was Pointe du Hoc een doelwit van de geallieerden, om de bedreigde stranden vrij te krijgen van het dreigende geschut van de 6 155 mm scheepskanonnen. Deze moeilijke en zware missie werd toevertrouwd aan de US 2nd Ranger bataljon, onder leiding van luitenant-kolonel James Earl Rudder. 225 man zouden landen op het strand en moesten de kanonnen vernietigen. De mannen van pointe du hoc door O'Donnell, Patrick K., EAN 9789045315249. De verovering van Pointe du Hoc. De dagen voordat de landing op Pointe du Hoc plaatsvond, werd het zwaar gebombardeerd. Door deze bombardementen hadden de Duitsers de 155 mm kanonnen meer landinwaarts geplaatst, hetgeen de Rangers niet wisten. Door misverstanden zouden slechts 225 man landen op het strand....

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick K. O'Donnell
DIMENSIE
11,5 MB
BESTANDSNAAM
De mannen van Pointe du Hoc.pdf

OMSCHRIJVING

Het verschil tussen een overwinning en een nederlaag kan erg klein zijn; er wordt wel gezegd dat het vaak een kwestie is van de juiste mensen op de juiste plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa gold dit zeker voor de Dog Company, de soldaten van het 2nd Ranger Bataillon van het Amerikaanse leger. Op 6 juni 1944, D-day, beklommen 225 mannen van de Dog Company de ruim 250 meter hoge, steile rotsen bij Pointe du Hoc. Na twee dagen vechten wisten zij de Duitsers op Omaha Beach te verdrijven en daarmee D-day tot een succes te maken; slechts negentig Duitsers waren nog in staat om hun wapens te dragen.Maar D-day was niet de enige keer dat de mannen van de Dog Company de beslissende overwinning behaalden. In het angstaanjagende Hürtgenwald veroverden zij de Burgberg (Hill 400), na een bajonetaanval waarbij ze een open veld moesten oversteken. Tegen alle verwachtingen in wisten zij de heuvel in handen te houden; eens te meer hadden de mannen van de Dog Company het verschil gemaakt. Ook bij andere cruciale veldslagen waren het vaak de mannen van de Dog Company die voorop liepen."De mannen van Pointe du Hoc" is het onvergetelijke verhaal van de Dog Company. De gelauwerde krijgshistoricus Patrick ODonnell heeft uitvoerig onderzoek verricht en beschrijft in levendig proza hoe deze gewone mannen die buitengewone daden uitvoerden en een ongewone dapperheid, moed en doorzettingsvermogen aan de dag legden. De Tweede Wereldoorlog kent veel Amerikaanse helden, maar weinigen kunnen zeggen dat zij beslissend zijn geweest in de uitkomst van de oorlog. De mannen van de Dog Company kunnen dat wel.

Wil je het boek lezen?De mannen van Pointe du Hoc in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick K. O'Donnell. Lezen De mannen van Pointe du Hoc Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN