Het Duitse Keizerrijk

Het Duitse Keizerrijk - Uwe Klussmann | Fthsonline.com

... positie vervulde: Pruisen leverde de rijkskanselier en de keizer ... Het Duitse keizerrijk - Uwe Klussmann, Joachim Mohr ... ... . Ook had Pruisen vetorecht in de Bondsraad en het kabinet. Het democratische gehalte van het keizerrijk was gering. De rijksdag ... Het ontstaan van het Duitse keizerrijk. Vanaf de tijd van Lodewijk XIV was Frankrijk lange tijd het machtigste land in de EU. Maar Frankrijk werd ingehaald door de Pruisen. Het koninkrijk Pruisen lag in de 18 e eeuw voor een groot deel ten oosten van de hoofdstad Berlijn. Het Duitse keizerrijk was politiek, militair en economisch de s ... Het Duitse keizerrijk onder Wilhelm I - Duitsland Instituut ... . Het Duitse keizerrijk was politiek, militair en economisch de sterkste mogendheid. Maar daarnaast waren er drie andere sterke mogendheden: Frankrijk, Oostenrijk-Hongarije en Rusland. Bismarck wilde het machtsevenwicht handhaven en was bang dat Frankrijk steun zou zoeken bij een andere mogendheid. Het was tot stand gekomen dankzij drie oorlogen. De eenwording zou voor altijd verbonden zijn met de Franse nederlaag en de nieuwe grootmacht in Europa was aan alle kanten kwetsbaar. Maar het Duitse keizerrijk was tegelijkertijd in staat om met zijn militaire, politieke en economische macht zijn buren angst en ontzag in te boezemen. Naam. Het Duitse Keizerrijk heette officieel Duitse Rijk (Duits: Deutsches Reich), een benaming die verwees naar het oude Heilige Roomse Rijk.Ook na de val van de monarchie bleef deze naam gehandhaafd, tot 1945. In de geschiedwetenschap scheidt men met Keizerrijk de jaren van 1871 tot 1918 af van de latere republikeinse tijd.. In de (buiten de Duitstalige wereld) gebruikelijke terminologie van ... Het Duitse Keizerrijk 1871-1888 Het Duitse Rijk was dus een keizerrijk geworden in 1871 en Koning Wilhelm werd tot keizer uitgeroepen. De betreffende plechtigheid vond plaats in de spiegelzaal van het paleis in Versailles. De vernedering voor Frankrijk was daarmee compleet. Duitse Keizerrijk (Duits: Deutsches Kaiserreich) is de onofficiële benaming voor de periode tussen 18 januari 1871 en 9 november 1918 waarin het Duitse Rijk een semi-constitutionele monarchie was. 285 relaties. In 'Het Duitse K...

INFORMATIE

AUTEUR
Uwe Klussmann
DIMENSIE
8,60 MB
BESTANDSNAAM
Het Duitse Keizerrijk.pdf

OMSCHRIJVING

In "Het Duitse Keizerrijk' beschrijven Uwe Klussmann en Joachim Mohr hoe het ooit zo verbrokkelde Duitsland, bestaand uit een grote hoeveelheid staten, in minder dan een halve eeuw uit kon groeien tot een grootmacht. Onder Pruisische heerschappij bloeide het land op, in economisch en militair opzicht. Het was een periode van snelle bevolkingsgroei, industrialisering en culturele bloei. Totdat de Eerste Wereldoorlog voorgoed een einde maakte aan het keizerrijk. Deze Nederlandse editie van "Het Duitse Keizerrijk' bevat een extra hoofdstuk van Arnout van Cruyningen over de verhoudingen tussen keizer Wilhelm II en zijn Nederlandse, Belgische en Luxemburgse koninklijke verwanten.

Wil je het boek lezen?Het Duitse Keizerrijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Uwe Klussmann. Lezen Het Duitse Keizerrijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN