Lekbloed

Lekbloed - August Stramm | Fthsonline.com

... einde van de traumatiserende Eerste Wereldoorlog, wordt gewoonlijk geïnterpreteerd als een historische breuk, het einde van 'de lange negentiende eeuw' ... Uurtjespoà «zie en meer Gedichtenbundels! ... . Lekbloed . Lieve Ijeawele . De blik van Bourlon . Lieber Gott . Heb je even voor mij . Of heb ik het verzonnen? Ons gaat het in ieder geval nog goed . Beter worden is niet voor watjes . De porseleinkast . Een altijd weer vernieuwd geluk Brieven aan God en andere mensen . Dikke ... De meest gevonden boeken zijn Lekbloed, Dramen, Tropfblut, The Bride Of The Moor en Geschehen.. Sorteer op: Prijs nieuw / Prijs tweedehands / ... Lekbloed - paperback - August Stramm, Yves Dekimpe, Boek ... ... . Dikke ... De meest gevonden boeken zijn Lekbloed, Dramen, Tropfblut, The Bride Of The Moor en Geschehen.. Sorteer op: Prijs nieuw / Prijs tweedehands / Aantal / August Stramm Lekbloed Bekijk boek. Nieuw (1) € 19,95 . Tweedehands (3) vanaf € 12,00 . August Stramm Dramen Bekijk boek. Nieuw (3) vanaf € 12,99 . August Stramm Tropfblut Naast economische redenen is het vooral vanuit milieutechnisch oogpunt dat Debra-Group zijn restproducten tot een minimum herleidt, daarom streven wij ernaar om ieder product een tweede leven te geven, denk maar aan: Mest, Varkenshaar, Lekbloed, … Ik lek bloed Ik lek pijn Ik lek te goed Ik lek een lach Ik lek een traan Ik lek mezelf Ik lek mijn bestaan Ik lek in kleuren Ik lek ik zwart Ik lek naast sneden Ik lek vanuit mijn hart Ik lek - Marbalicia - Gecontroleerd door: ;o)x Reactie op dit gedicht ... De brieven die August Willemsen en Marian Plug elkaar schreven vertellen het verhaal van een levenslange, (half)verliefde vriendschap tussen een van de belangrijkste literaire vertalers die Nederland heeft gehad en een beeldend kunstenares, een jeugdvriendin die een vriendin-voor-het-leven werd. De brieven omvatten bijna het hele levensverhaal van Guus Willemsen, vanaf zijn eerste `vlucht naar ......

INFORMATIE

AUTEUR
August Stramm
DIMENSIE
12,73 MB
BESTANDSNAAM
Lekbloed.pdf

OMSCHRIJVING

Als een meteoor verschijnt August Stramm in 1914 en 1915 aan de literaire hemel boven Berlijn. De theaterteksten en gedichten van deze in 1874 geboren inspecteur der keizerlijke posterijen zijn hun tijd ver vooruit, en op vandaag vormt zijn oeuvre een uniek hoofdstuk van het expressionisme en van de Duitse letteren. Dat het een klein oeuvre is, heeft alles te maken met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Als reservekapitein neemt Stramm vanaf dag één deel aan ruim zeventig gevechten, altijd in de eerste linie, tot hij op 1 september 1915 sneuvelt. De vreemde oorlogsgedichten die hij aan het front schrijft, lijken wel pogingen om weer te geven wat men gewaarwordt tijdens een lichtflits van een explosie, dus allesbehalve Wordsworthiaanse emotion recollected in tranquility. Zelfs helemaal géén emotie, geen ik-gewroet, geen beschrijving, geen uniformromantiek, geen opinie over oorlog. Stramms gedichten zijn dan ook werkelijk in alle opzichten uniek en staan mijlenver af van wat bv. de overbekende Britse war poets deden. Het is de eerste keer dat alle oorlogsgedichten van Stramm in een Nederlandse vertaling verschijnen, en ze worden hier bovendien gekaderd in een grote, relevante selectie uit de frontbrieven die Stramm schreef. Vertaler Yves Dekimpe (°1962, Brugge) presenteert de gedichten en brieven samen met een inleiding over de schrijver en z'n werk, met verhelderende historische en literaire aantekeningen, en met een slotbeschouwing over hoe het Stramms werk na zijn dood verging. Het geheel brengt, honderd jaar na Stramms dood, een verdiend eerbetoon aan een dichter in de oorlog.

Wil je het boek lezen?Lekbloed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur August Stramm. Lezen Lekbloed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN