Vijf tragedies

Vijf tragedies - Sofokles | Fthsonline.com

...sneuvelde broer. Twee kinderen doden hun moeder, die hun vader heeft vermoord: Oidipous, Antigone en Elektra zijn wereldberoemd ... Vijf tragedies: Sofokles: 9789025312091: Boek ... . Een prins doodt zijn vader en verwekt kinderen bij zijn moeder. Een meisje trotseert een bevel en begraaft haar gesneuvelde broer. Twee kinderen doden hun moeder, die hun vader heeft vermoord: Vijf tragedies | Sofokles. Oidipous, Antigone, Aias, Filoktetes, Elektra. Zet op mijn lijst . Een prins doodt zijn vader en verwekt kinderen bij zijn moeder. Een meisje trotseert een bevel en begraaft haar gesneuvelde b ... Vijf tragedies van Sofokles | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Een prins doodt zijn vader en verwekt kinderen bij zijn moeder. Een meisje trotseert een bevel en begraaft haar gesneuvelde broer. Bekijk volledige afleveringen van onze programma's op VIJF.be. Viktor Verhulst heeft leuk nieuws: Love Island komt terug! De prachtige villa op Gran Canaria opent haar deuren voor tien Vlaamse en Nederlandse singles die op zoek zijn naar hun ware liefde. Vijf ervaren surfers omgekomen bij tragedie in Scheveningen: was zeeschuim de boosdoener? Nieuws & Maatschappij. Maandag heeft zich een drama voltrokken voor de kust van Scheveningen. Vijf surfers, onder wie twee instructeurs van een surfschool, zijn om het leven gekomen. Alle bewaarde tragedies werden voor het eerst in het Diónysos-theater te Athene opgevoerd. Het bouwwerk, onderdeel van een heiligdom ter ere van Dionysos met tempel, ligt aan de voet van de Akropolis, en bood in de 5e eeuw plaats aan meer dan 15.000 toeschouwers. Pas in latere tijden werden de tragedies ook in andere steden opgevoerd. 'Vijf tragedies, Oidipous, Antigone, Aias, Filoktetes, Elektra' door Sofokles - Onze prijs: €20,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Vijf tragedies Oidipous, Antigone, Aias, Filoktetes, Elektra Sofokles. Nederlands | Hardcover € 20,00 + 40 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 werkdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis levering in je Standaard Boekhandel. of ... Kenmerken van een tragedie 1. Hubris/ Hoogmoed 2. Het onderwerp is altijd de lijdende mens 3. De mens tegen de grotere macht 4. Door eigen passie of noodlot 5. Er is een plot/ logisch verloop dat leidt tot een noodlottige afloop; dit is volgens Aristoteles de 'ziel' van de tragedie. 6. De opbouw is altijd in vijf vaste bedrijven 7. Vijf tragedies. van Sofokles. Beschikbaarheid: Op voorraad. Voor elf uur's avonds besteld, morgen in huis. Gratis verzending; 14 dagen bedenktijd; 100% tevredenheid gegarandeerd; Samenvatting; Alle boek speci...

INFORMATIE

AUTEUR
Sofokles
DIMENSIE
7,55 MB
BESTANDSNAAM
Vijf tragedies.pdf

OMSCHRIJVING

Een prins doodt zijn vader en verwekt kinderen bij zijn moeder. Een meisje trotseert een bevel en begraaft haar gesneuvelde broer. Twee kinderen doden hun moeder, die hun vader heeft vermoord: Oidipous, Antigone en Elektra zijn wereldberoemd.Filoktetes wordt getroffen door een walgelijke ziekte en achtergelaten op een eenzaam eiland. Jaren later zoekt Odysseus hem op om hem over te halen het Griekse leger te redden.Aias wordt waanzinnig en pleegt zelfmoord.

Wil je het boek lezen?Vijf tragedies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sofokles. Lezen Vijf tragedies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN