Voelen

Voelen - Henk Hellema | Fthsonline.com

...taand stappenplan maakt gebruik van deze technieken ... Goed voelen | vanbinnenuit ... . 1. Breng de aandacht naar je lichaam. Eerst het hele lichaam, daarna het midden: keel, borstkas, maag, onderbuik. Voelen 1) Aanraken 2) Aanvoelen 3) Aftasten 4) Afvoelen 5) Begrijpen 6) Bekijken 7) Beleven 8) Bemerken 9) Beseffen 10) Bespeuren 11) Betasten 12) Bevoelen 13) Ervaren 14) Gadeslaan 15) Genegen zijn 16) Gevoelen 17) Gewaarworden 18) Horen 19) Inleven 20) Invoelen 21) Meeleven 22) Merken 23) Observeren 24) Ondervinden Online vertaalwoordenboek. FR:voelen. ['vulə(n)] [vvt: heeft gevoeld] 1 ( e ... voelen - Engelse vertaling - bab.la Nederlands-Engels ... ... . FR:voelen. ['vulə(n)] [vvt: heeft gevoeld] 1 ( ervaren) ( gewaarworden) je bewust zijn van (iets dat je aanraakt of wat in je lichaam een druk geeft) - sentir - percevoir `Ze voelde een knobbeltje in de borst.` Elle a senti une boule dans le sein. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'voelen', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Vertalingen in context van "voelen" in Nederlands-Frans van Reverso Context: laten voelen, beter voelen, voelen zich, voelen dat, goed voelen Het is te horen, te voelen en te zien. Het knettert, het bubbelt op je hand. Ook heeft het een verkoelend effect op de huid. Voor sommige (h. Meer details. €8,99 > In winkelwagen > Verlanglijst > Vergelijk Sensorische Borstel (Sensory Brush) Deze sensorische borstel is een ... voelen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Hellema
DIMENSIE
9,77 MB
BESTANDSNAAM
Voelen.pdf

OMSCHRIJVING

Voelen doen we allemaal. Het is zo vanzelfsprekend iets te voelen - een aanraking, kou, kietelen, jeuk en pijn - dat we er nauwelijks bij stilstaan hoe ingenieus en complex de tastzin in elkaar steekt.Niet alleen onze huid, maar ons hele lichaam zit vol met tastzintuigjes. We voelen druk, een prik of een trilling, maar ook de buiging van een gewricht, de stand van een arm, de houding van het hoofd. Zonder tastsensoren in spieren en gewrichten zak je als een zoutzak in elkaar.Tegelijkertijd is regelmatig huidcontact -van subtiele aanraking tot liefkozing en streling - onmisbaar, voor mensen en voor dieren. Daarmee ontwikkelen we een positief zelfbeeld en het vermogen tot het aangaan van gezonde menselijke relaties.Zoals de Amerikaan Saul Schanberg zei: 'We vergeten wel eens dat de tast niet alleen wezenlijk is voor ons, maar de sleutel vormt tot onze soort.'Afgestudeerd als bioloog heeft Henk Hellema (1946) een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek verricht. Vanaf begin jaren 80 van de vorige eeuw tot voor kort werkte hij als freelance wetenschapsjournalist voor kranten en diverse medische bladen, met vooral aandacht voor de medisch-biologische wetenschap. In 1994 verscheen van zijn hand een boek over de reuk.

Wil je het boek lezen?Voelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Hellema. Lezen Voelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN