Encyclopedie Van De Holocaust

Encyclopedie Van De Holocaust - Robert Rozett | Fthsonline.com

...en van de donkerste periodes van de moderne geschiedenis ... Encyclopedie van de Holocaust - 9789043506984 ... . In acht essays wordt duidelijkheid gegeven ovr de Holocaust en haar wortels. Onderwerpen die ter sprake komen zijn de geschiedenis van het Europese jodendom, ... De term Holocaust Etymologie. Het woord holocaust betekent "brandoffer" en is afgeleid van het Oudgriekse woord ὁλόκαυστον (holokauston), wat letterlijk 'geheel verbrand' betekent.Dit was in de oudheid een aanduiding voor een brandoffe ... Encyclopedie van de Holocaust - Haags 5 Mei Comité ... .Dit was in de oudheid een aanduiding voor een brandoffer aan een godheid. Het woord holocaust bestond in die betekenis ook in het Middelnederlands in de 14e eeuw, maar is daarna in onbruik geraakt. Een encyclopedie van de Holocaust, de jodenvervolgingen door de nazi's gedurende de periode 1933-1945. Op alfabetische volgorde zijn alle namen, plaatsen, organisaties en begrippen gerangschikt die te maken hebben met de Holocaust, de voorgeschiedenis (Olympische Spelen van 1936) maar ook met de gevolgen daarvan (processen van Neurenberg, ontkenning van de Holocaust, nazi-jager Wiesenthal). "Encyclopedie van de holocaust". Dit is de veelbelovende titel van het eerste Nederlandstalig naslagwerk over de uitroeiing van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De redacteurs zijn verbonden aan Yad Vashem, het eeuwigdurend" holocaustmuseum in Jeruzalem. Het boek bestaat uit twee delen, een chronologie en een thematische bibliografie. Holocaust betekent letterlijk 'brandoffer' (naar het Griekse ὁλόκαυστον-'geheel verbrand').De term is in de jaren vijftig ontstaan voor de massamoord op Europese Joden tijdens het nazi-regime, vooral in de periode 1942-1945.. Naar eigen zeggen was het de Joods-Amerikaanse schrijver Elie Wiesel, zelf overlever van de Holocaust, die de term ...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Rozett
DIMENSIE
4,51 MB
BESTANDSNAAM
Encyclopedie Van De Holocaust.pdf

OMSCHRIJVING

De Encyclopedie van de Holocaust is een indrukwekkend naslagwerk over een van de donkerste periodes van de moderne geschiedenis. In acht essays wordt duidelijkheid gegeven ovr de Holocaust en haar wortels. Onderwerpen die ter sprake komen zijn de geschiedenis van het Europese jodendom, de joodse bijdrage aan de Europese cultuur en de opkomst van het antisemitisme en nationaal socialisme.De essays worden gevolgd door een encyclopedisch deel. Hierin worden in ruim 650 lemma's vrijwel alle belangrijke aspecten van de Holocaust besproken. Op heldere en overzichtelijke wijze wordt in kort bestek bij ieder persoon, land, kamp, organisatie of gebeurtenis de belangrijkste relevante informatie gegeven. Meer dan 300 foto's uit de Yad Vashem-archieven, zijn de stille getuigen van wat er gebeurd en beschreven is.Dit boek bevat:- Essays, zoals 'De bijdrage van het Europese jodendom aan de moderne cultuur', 'De joden van Europa tussen de twee wereldoorlogen', 'De wortels van de nazi-ideologie', 'De uitroeiing van de Europese joden', 'De nasleep van de Holocaust'.- Personen, zoals Winston Churchill, Adolf Eichmann, Anne Frank, Joseph Goebbels, Adolf Hitler, Franklin D. Roosevelt, Oskar Schindler, Raoul Wallenberg, Joop Westerweel, Elie Wiesel en vele anderen.- Landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk, Hongaije, Nederland, Polen en de Sovjet Unie.- Kampen, zoals Auschwitz, Bergen-Belsen, Dachau, Treblinka en Westerbork.- Gebeurtenissen, zoals Babi Yar, de Bermuda-conferentie, de Kristallnacht, deportaties, dodenmarsen, het Horthy-voorstel en medische experimenten.- Organisaties, zoals het Franse joodse leger, de Gestapo, de Hitlerjugend, het Joint Distribution Committee, de joodse raden, de NSDAP, de NSB en het Rode Kruis.Daarnaast zijn er lemma's over onderwerpen als Amerikaans jodendom en de Holocaust, ontkenning van de Holocaust, de Holocaust in de muziek, Nazi-propaganda, jeugdbewegingen, musea en herdenkingen.

Wil je het boek lezen?Encyclopedie Van De Holocaust in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Rozett. Lezen Encyclopedie Van De Holocaust Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN