Financieel management van non-profit organisaties

Financieel management van non-profit organisaties - T.L.C.M. Groot | Fthsonline.com

...ijst te zetten, ontvang je een mail zodra het boek weer wordt aangeboden ... Financieel management van non-profit organisaties ... . Vind alle studiedocumenten for Financieel Management van Non-Profit Organisaties van Groot T.L.C.M.; Helden G.J. van Financieel management van non-profit organisaties biedt een uitgebreid overzicht van het vakgebied inclusief de nieuwste ontwikkelingen. Het zet de belangrijkste theoretische perspectieven op een rij en belicht de toepassing in de Nederlandse praktijk. besteden van het geld. Daarbij heeft het vrijwel geen effect op de org ... Financieel management van non-profit organisaties door Tom ... ... . besteden van het geld. Daarbij heeft het vrijwel geen effect op de organisatie betreffende management, structuur, cultuur en reputatie. Omdat deze vorm van financiering de minste (negatieve) effecten heeft op de NPO kan eigen vermogen worden beschouwd als één van de beste manieren om projecten en activiteiten van de organisatie te financieren. Financieel Management van non-profit organisaties is ook beschikbaar als e-book. Wat is nieuw in de zevende editie van Financieel management van non-profit organisaties? De zevende editie van dit boek bevat de laatste stand van zaken in elke behandelde sector en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van agentschapstheorie, stewardship theorie en public management. De belangrijkste methoden van financieel management komen aan bod, waarbij ook de mogelijkheden en bezwaren van deze instrumenten in organisaties zonder winstoogmerk behandeld worden.Financieel Management van non-profitorganisaties bestaat uit drie delen....

INFORMATIE

AUTEUR
T.L.C.M. Groot
DIMENSIE
12,62 MB
BESTANDSNAAM
Financieel management van non-profit organisaties.pdf

OMSCHRIJVING

Financieel management van non-profit organisaties 6e druk is een boek van T.L.C.M. Groot uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001809553 De herziene zesde druk van Financieel Management van non-profitorganisaties besteedt onder meer aandacht aan nieuwe begrotingsonderwerpen zoals activity-based budgeting en beyond budgeting benaderingen. Daarnaast is het onderwerp control sterk uitgebreid met nieuwe inzichten op het terrein van taakstelling, prestatiemeting enevaluatie en prestatiebudgettering. De praktijkhoofdstukken zijn sterk geactualiseerd.Financieel Management van non-profitorganisaties is een standaardwerk op zijn gebied en is geschikt voor zowel het wetenschappelijk onderwijs als het hbo. De belangrijkste methoden van financieel management komen aan bod, waarbij ook de mogelijkheden en bezwaren van deze instrumenten in organisaties zonder winstoogmerk behandeld worden.Financieel Management van non-profitorganisaties bestaat uit drie delen. Het eerste deel 'Concepten' geeft het theoretisch kader en dan met name de actuele inzichten op het gebied van de aard van non-profitorganisaties en het management ervan. In het tweede deel 'Systemen' worden de instrumenten van financieel management besproken en hoe deze in non-profitorganisaties worden gebruikt. Het gaat hierbij onder meer om budgettering, kostenanalyse, externe verslaggeving, interne verrekening en kostenverbijzondering. Het laatste deel 'Praktijk' behandelt recente ontwikkelingen bij de rijksoverheid, gemeenten, de gezondheidszorg, goede doelenorganisaties en in het wetenschappelijk onderwijs. In dit deel laten de auteurs zien hoe instrumenten van financieel management in de praktijk worden toegepast.

Wil je het boek lezen?Financieel management van non-profit organisaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T.L.C.M. Groot. Lezen Financieel management van non-profit organisaties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN