Jan Janssen

Jan Janssen - Fred van Slogteren | Fthsonline.com

... doe je het altijd met plezier. Vandaag: Jan Janssen (80), één van de beste Nederlandse wielrenners ooit ... Weerzien van Nederlandse Tourwinnaars bij onthulling beeld ... ... . In zijn loopbaan won hij onder meer de Tour de France (1968), de Vuelta (1967) en het wereldkampioenschap (1964). Bram ... Dealers • JAN JANSSEN Laatste Jan Janssen Classic uitgesteld tot 26 juni 2021 Beste toerfietsers en mountainbikers, In verband met het coronavirus hebben we als organisatiecomité besloten, dat met het oog op de gezondheid van onze deelnemers, deze tocht dit jaar geen doorgang kan vinden. Maatwerk hoeft niet duur te zijn! Carbon of Aluminium, schijfremmen of velgremmen. Jan, Jans en de kinde ... Jan, Jans en de kinderen - Wikipedia ... . Maatwerk hoeft niet duur te zijn! Carbon of Aluminium, schijfremmen of velgremmen. Jan, Jans en de kinderen is een wekelijkse gagstrip van telkens één pagina, oorspronkelijk van de hand van Jan Kruis (1933-2017). De eerste aflevering verscheen eind 1970 in het damesblad Libelle.Centraal in de strip staan de dagelijkse belevenissen van de fictieve Nederlandse familie Tromp en hun huisdieren. Interview 50 jaar Tourwinnaar Jan Janssen: 'Alles heb ik aan het fietsen te danken' Jan Janssen Beeld Patrick Post. Jan Janssen won in 1968 als eerste Nederlander de Tour de France. Bekijk de profielen van mensen met de naam Jan Janssen. Word lid van Facebook om in contact te komen met Jan Janssen e...

INFORMATIE

AUTEUR
Fred van Slogteren
DIMENSIE
5,33 MB
BESTANDSNAAM
Jan Janssen.pdf

OMSCHRIJVING

Wie in Frankrijk zijn naam noemt kan rekenen op een positieve reactie. Ook in eigen land is Jan Janssen nog altijd een Bekende Nederlander, een legendarische topsporter die als eerste iets unieks presteerde. 1968 - 2018: vijftig jaar geleden won Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France. Ze zullen daarom nog vaak te zien zijn: de beelden van 1968 van een hevig ontroerde Jan Janssen, die zijn dochtertje toeroept dat hij de Tour heeft gewonnen. Wild enthousiaste supporters hossen hem daarna rond op het middenterrein van Bois de Vincennes, het oude wielerstadion van Parijs. Als wielrenner was Janssen veel meer dan de winnaar van de Tour de France 1968. Hij was wereldkampioen, won klassiekers als Parijs-Roubaix, het Kampioenschap van Zürich en Bordeaux-Parijs. Hij won de Ronde van Nederland, Parijs-Nice en de Ronde van Spanje. Driemaal veroverde hij de Groene Trui in de Tour de France. Hij won in het belangrijkste wielerevenement op aarde in totaal zeven etappes. Jan Janssen was in zijn tijd een vedette van internationale allure, een persoonlijkheid die in zijn tijd tot de absolute top van de wielerwereld behoorde. Janssen was een echte professional, die zijn doelen bereikte met behulp van intelligentie, een ongelooflijke eerzucht, een niet te evenaren wilskracht, de instelling om altijd door te gaan en een aansprekend gezag in het peloton. Zijn fabelachtige erelijst maakt Jan Janssen tot een van de grootste Nederlandse renners aller tijden. Voor deze sportbiografie sprak Fred van Slogteren vele uren met hem. Fred van Slogteren schreef een groot aantal wielerboeken. O.a. Raas, de zwijgende legende en een trilogie over de geschiedenis van Nederland in de Tour de France. Zijn weblog wielersport.slogblog.nl trekt dagelijks honderden bezoekers.

Wil je het boek lezen?Jan Janssen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fred van Slogteren. Lezen Jan Janssen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN