Ierse meditaties

Ierse meditaties - Ulrich Libbrecht | Fthsonline.com

...e naar de verste uithoek van Europa en brengt ons dichter bij onszelf ... Ierse meditaties door Ulrich Libbrecht - Boekhandel Douwes ... . Over de auteur Prof. em. dr. Ulrich Libbrecht (1928-2017) doceerde Chinese klassieke studies, Chinese filosofie en comparatieve filosofie aan de KU Leuven. Ulrich Libbrecht Ierse meditaties. naar een nieuw pantheïsme. Gedrukt boek . Persoonlijk relaas van de Vlaamse filosoof (1928-2017) waarin hij beschrijft hoe een bezoek aan Ierland en de ervaring van het Ierse landschap hem aanleiding gaven tot de ontwikkeling van een nieuwe panteïstische wereldvisie. Ierse meditaties van Ulrich Libbrecht (boek, paperback, ISBN 978904 ... Ierse meditaties door Ulrich Libbrecht (paperback ... ... . Ierse meditaties van Ulrich Libbrecht (boek, paperback, ISBN 9789044135336). In de zomer van 2000 maakte filosoof Ulrich Libbrecht een rondreis door Ierland. Hij bezocht plaatsen die in de... Deze Ierse meditaties zijn het verslag van zijn pelgrimstocht door het groene eiland en naar de kern van zijn eigen wezen. In het tweede deel ontwikkelt hij een nieuwe pantheïstische wereldvisie aan de hand van Ierse denkers. Hij laat zich inspireren door grote middeleeuwers als Pelagius en Eriugena. Ongelooflijk ontspannende meditatie muziek - genezende meditatie muziek, ontspannende muziek Music onze muziekvideo's slapen rustgevende natuurgeluiden van twee in diepe, vredige slaap geplant. Ierse meditaties neemt ons mee naar de verste uithoek van Europa en brengt ons dichter bij onszelf. Over de auteur Prof. em. dr. Ulrich Libbrecht (1928-2017) doceerde Chinese klassieke studies, Chinese filosofie en comparatieve filosofie aan de KU Leuven. Ierse meditaties op Schiermonnikoog. Toen de Vlaamse filosoof Ulrich Libbrecht het Ierse eiland Michal Skelling bezocht, was hij diep geraakt door de spiritualiteit die zich daar ontwikkeld had. Vanuit zijn kennis van de filosofie van het Verre Oosten zag hij een verband met de spiritualiteit van het taoïsme en van zen. Ierse meditaties neemt ons mee naar de verste uithoek van Europa en brengt ons dichter bij onszelf. Over de auteur Prof. em. dr. Ulrich Libbrecht (1928-2017) doceerde Chinese klassieke studies, Chinese filosofie en comparatieve filosofie aan de KU Leuven. Bestel Ierse meditaties Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Ulrich Libbrecht (Avelgem, 10 juli 1928 - Ronse, 15 mei 2017) was een Belgische filosoof, gespecialiseerd in de oosterse en comparatieve filosofie.Hij was de stichter van studiecentra in Antwerpen en in Utrecht die zijn vergelijkende studie tussen de grote filosofische stromingen verder zetten en bekendheid geven. Ierse meditaties. Kaart wordt geladen... Wanneer? Datum: 30/04/2018 Uur: 19:30 - 21:30. Spreker(s) Els Janssens Organisatie De Ast VZW Waar? De Ast - Zakske 2 - Oudenaarde Categorieën. Lezing; Bijkom...

INFORMATIE

AUTEUR
Ulrich Libbrecht
DIMENSIE
7,22 MB
BESTANDSNAAM
Ierse meditaties.pdf

OMSCHRIJVING

In de zomer van 2000 maakte filosoof Ulrich Libbrecht een rondreis door Ierland. Hij bezocht plaatsen die in de middeleeuwen brandpunten waren van intense spiritualiteit en hoge cultuur. Die plaatsen waren boeiend, maar Skellig Michael trof hem in het hart. Op dit rotsige uitsteeksel in de Atlantische Oceaan kreeg hij het gevoel eindelijk thuis te komen. De wereldreiziger had zijn innerlijk landschap gevonden. Deze Ierse meditaties zijn het verslag van zijn pelgrimstocht door het groene eiland en naar de kern van zijn eigen wezen.In het tweede deel ontwikkelt hij een nieuwe pantheïstische wereldvisie aan de hand van Ierse denkers. Hij laat zich inspireren door grote middeleeuwers als Pelagius en Eriugena. Dichter bij ons staan de verlichtingsfilosoof John Toland en de wetenschapper John Tyndall.Ierse meditaties neemt ons mee naar de verste uithoek van Europa en brengt ons dichter bij onszelf.Over de auteurProf. em. dr. Ulrich Libbrecht (1928-2017) doceerde Chinese klassieke studies, Chinese filosofie en comparatieve filosofie aan de KU Leuven. Hij ontwikkelde een model voor comparatieve filosofie waarin hij wereldbeelden uit Oost en West vergelijkt en integreert. Hij schreef hierover tal van boeken en stichtte in Antwerpen en Utrecht een School voor Comparatieve Filosofie. Hij overleed kort na de voltooiing van dit boek.

Wil je het boek lezen?Ierse meditaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ulrich Libbrecht. Lezen Ierse meditaties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN