Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel

Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel - Pieter Winsemius | Fthsonline.com

...om een beetje gek te zijn. Vandaar de uitspraak van meesterschaker Nigel Short waaraan bedrijfskundige en politicus Pieter Winsemius de titel ontleent voor zijn nieuwste boek: Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel ... Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden ... ... .. De intrigerende titel doet Cruijffiaans aan, maar het ... De titel van het boek Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel heeft hij geleend van schaakgrootmeester Nigel Short die in 1993 uitdager was van Garry Kasparov voor het wereldkampioenschap schaken. Short had verschillende voorbeelden aangehaald van wereldkampioenen waar iets mee was. 'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,' zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: 'Maar het helpt wel.' Een uitsp ... Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden ... ... . Short had verschillende voorbeelden aangehaald van wereldkampioenen waar iets mee was. 'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,' zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: 'Maar het helpt wel.' Een uitspraak die bedrijfskundige, politicus en bestsellerauteur Pieter Winsemius uit het hart gegrepen is. Gewapend met deze uitspraak verdiept hij zich in het verband tussen creativiteit en prestatie, en ... 'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,' zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: 'Maar het...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Winsemius
DIMENSIE
5,49 MB
BESTANDSNAAM
Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel.pdf

OMSCHRIJVING

'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,' zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: 'Maar het helpt wel.' Een uitspraak die bedrijfskundige, politicus en bestsellerauteur Pieter Winsemius uit het hart gegrepen is. Gewapend met deze uitspraak verdiept hij zich in het verband tussen creativiteit en prestatie, en komt daarbij tot verrassende inzichten.Zo laat Winsemius overtuigend zien dat een creatieve doorbraak niet zomaar tot stand komt, maar dat daar iets aan voorafgaat. En creativiteit in groepsverband - van een team tot een hele samenleving - is te sturen. We kunnen met z'n allen veel meer dan we denken. Al helpt een beetje gek zijn soms wel een beetje. Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel is een heerlijk en aanstekelijk boek over het geheim van creativiteit en inspiratie.In navolging van zijn bestseller over sport en leiderschap, Je gaat het pas zien als je het doorhebt, waarvan ruim 200.000 exemplaren werden verkocht, belicht Pieter Winsemius in dit boek het verband tussen creativiteit en (top-)prestatie, zowel individueel als met anderen.

Wil je het boek lezen?Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Winsemius. Lezen Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN