Levenskunst 2

Levenskunst 2 - Dick Kleinlugtenbelt | Fthsonline.com

...dan de leidraad die ik in mijn puberteit zocht ... Levenskunst: een goed leven met zorg voor jezelf | Mens en ... ... . Ik kan er zo geen sluitende definitie voor geven, omdat die afhankelijk lijkt te zijn van je gezichtspunt. Leestijd: 2 minuten Hoe een groeimindset je helpt uitdagingen aan te gaan en jezelf te ontplooien. Jezelf ontplooien en zo steeds meer jezelf worden, geeft het leven zin. Categorieën Levenskunst , HSP en Werk , HSP Tips , Positieve psychologie Levenskunst & Levensgeluk — 2 Gnosis als ijkpunt van de westerse traditie voor waardevolle kennis van zichzelf (gnothi seauton) èn van de wereld Heidi Muijen Een onderzoek naar de samenhang tussen het politieke en spirituele, Civis Mundi digitaal, nummer 2011-04 — Bewerkte versie op het Wijsheidsweb 2018-03 Levenskunst - La Rochefoucauld Aflevering 2. 45:00. Levenskunst - Montaigne Aflevering 1. ... Levenskunst 2 - Dick Kleinlugtenbelt - 9789463401289 ... . 45:00. Levenskunst - Montaigne Aflevering 1. Artikelen. 1 min. Levenskunst met Joep Dohmen. 3 min. 10 schrijvers en denkers over Levenskunst. 3 min. Michel Houellebecq: alleen in boeken jezelf kunnen zijn. 2 min. Laatste woorden - Michel Houellebecq tussen schrijven en film. Hij werkt als senior beleidsmedewerker kwaliteit en ethiek in de geestelijke gezondheidszorg. Hij begeleidt socratische gesprekken en verzorgt trainingen gespreksleider moreel beraad, onder meer bij het VU-MC. Hij publiceerde in 2018 bij Damon een serie boeken genaamd Mensbeelden en levenskunst, Levenskunst 2 en Moderne levenskunsten 3. Tijdens de cursus Moderne levenskunst sta je stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van je vrijheid en de betekenis van vriendschap voor jouw leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leer je scherper te denken over je eigen leven en wat je belangrijk vindt. Levenskunst Filosofische essays over leven en dood. Seneca. Productomschrijving. Wijsheid. Inzicht. Inspiratie. Wie daarnaar op zoek is in de Romeinse literatuur komt snel uit bij de filosoof Seneca. Als geen andere antieke auteur richt Seneca zich op de belangrijkste vragen die mensen zich stellen. 1.2 Een vragende en onderzoekende filosofie 20 1.3 Een filosofie in beweging gezet door een stemming: de verwondering 22 1.4 Een filosofie die onderweg is 25 1.5 Een filosofie die mogelijkheden aanreikt voor de vormgeving van het eigen leven 26 Vragen 29 Hoofdstuk 2 Bouwstenen van de levenskunst 30 2.1 Het maken van keuzes 32...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Kleinlugtenbelt
DIMENSIE
6,68 MB
BESTANDSNAAM
Levenskunst 2.pdf

OMSCHRIJVING

Levenskunst 2 1e druk is een boek van Dick Kleinlugtenbelt uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789463401289 De moderne mens heeft moeite betekenisvolle relaties met zichzelf en anderen aan te gaan. Dat is een van de kernproblemen van de moderne tijd. De moderne levenskunst dankt haar bestaan aan deze situatie.Met 'Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander' keert de levenskunst weer terug naar haar oorsprong bij de klassieke filosofen. Welke omgang met het zelf en de ander stimuleert de levenskunst? Wat is het zelf? Wat is vriendschap? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van Socrates, Aristoteles, de Romeinse Stoa, Augustinus en De Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst. De klassieke opvattingen over aloude onderwerpen als de rol van het lot, het korte leven en de dood, liefde en vriendschap kunnen ons inspireren om voor onze eigen tijd een filosofie van de levenskunst te ontwikkelen. Het slotdeel gaat over levenskunstethiek en een herwaardering voor het centrale thema van dit boek: vriendschap.Het boek is een lees- en leerboek, bedoeld voor iedereen met belangstelling voor levenskunst en vriendschap, voor docenten en studenten, studie- en cursusgroepen, filosofen en andere geïnteresseerden.Dit is het tweede boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek 'Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven' (2005) bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.In het derde boek 'Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven' (2018)komen tien levenskunstoefeningen aan de orde die verbonden zijn met actuele levensvragen, zoals de omgang met onrust, haast, voortdurende veranderingen, keuzes en de eindigheid van het leven.

Wil je het boek lezen?Levenskunst 2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Kleinlugtenbelt. Lezen Levenskunst 2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN