Megafoonpolitiek

Megafoonpolitiek - Kaj Leers | Fthsonline.com

...acht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden ... Megafoonpolitiek - Kaj Leers - 9789048540389 | Bruna.nl ... . Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land. De term Megafoonpolitiek komt uit de afscheidsbrief van Diederik Samsom toen hij aftrad als lid van de Tweede Kamer. Hij pleitte in zijn brief voor de nuance, die zo hard uit de politiek verdwijnt. Leers gebruikt ook de term 'amygdalapolitiek', naar het deeltje va ... Megafoonpolitiek | Amsterdam University Press ... . Leers gebruikt ook de term 'amygdalapolitiek', naar het deeltje van onze hersenen dat vooral de reflex van de angstreactie regelt. Megafoonpolitiek staat vol bekende en minder bekende anekdotes. Een nieuw en - jammer genoeg - anomien verhaal gaat over een overspannen vorm van fractiediscipline. Een voorlichter van een oppositiefractie dreigde een wederspannig Kamerlid op te halen gaan om deel te nemen aan een belangrijke stemming - met honkbalknuppel. Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land. Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de Brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in ... Megafoonpolitiek. Door Jacques Smeets geplaatst in Columns 20 december 2016 Nog geen reacties. Diederik Samsom verloor de strijd met Lodewijk Asscher. Blijkbaar had men binnen de PvdA te weinig vertrouwen in hem als politiek l...

INFORMATIE

AUTEUR
Kaj Leers
DIMENSIE
4,28 MB
BESTANDSNAAM
Megafoonpolitiek.pdf

OMSCHRIJVING

Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politicizelf als het hele land.Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn. Framing en andere specifieke vormen van communicatie kunnen leiden tot een bepaalde weergave van de realiteit die uiteindelijk de betrokken politici zelf gijzelt.In 'Megafoonpolitiek' krijgt de lezer een verhelderend kijkje achter de schermen en ontdekt welke strategieën de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten bedenken. Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich uiteindelijk ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.

Wil je het boek lezen?Megafoonpolitiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kaj Leers. Lezen Megafoonpolitiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN