Symbolen van de vrijmetselarij

Symbolen van de vrijmetselarij - Robert Lomas | Fthsonline.com

...ekende mensen in een vertrouwde omgeving een zingevingsmethode die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooiing, broederschap en daardoor een betere samenleving ... Het gevaar van geheime genootschappen en de vrijmetselarij ... ... . Levenshouding voor vrije burgers. De Basiscursus Toegepaste Vrijmetselarij helpt je de mysteriën van de Vrijmetselarij te doorgronden en integreren in je leven. 17-nov-2019 - Bekijk het bord "Vrijmetselaars symbolen" van janengbersen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Vrijmetselaars symbolen, Symbolen, Vrijmetselarij. 19-okt-2018 - Bekijk het bord "Vrijmetselarij" van koopman0868 op Pinterest. Bekijk meer ideeën ov ... De 108 beste afbeeldingen van Vrijmetselaars symbolen ... ... . Bekijk meer ideeën over Vrijmetselaars symbolen, Symbolen, Vrijmetselarij. 19-okt-2018 - Bekijk het bord "Vrijmetselarij" van koopman0868 op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Vrijmetselarij, Vrijmetselaars symbolen, Logs. De fascinerende wereld van de vrijmetselaars. Geheimen, symbolen en rituelen van de vrijmetselarij neemt je mee in de wereld van deze mystieke orde. Jean-Louis de Biasi, een 32e graad vrijmetselaar en al meer dan twintig jaar actief in de orde, belicht de geschiedenis en het op graden gebaseerde systeem van de Schotse Orde. Een van de charmes van de vrijmetselarij is dat eenieder vrij is in zijn interpretatie van symbolen. De betekenis van passer en winkelhaak bestaat dus niet. Toch heeft menig Vrijmetselaar de neiging om in de twee onbewegelijke benen van de winkelhaak iets van vastigheid, van materie (het stoffelijk) te zien. Volgens de website van de vrijmetselarij in Nederland helpt de organisatie de bewust levende man tot een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit gebeurt door het gebruik van symbolen en het ondergaan en het gezamenlijk beleven van rituelen. Een angstaanjagend groot aantal vrijmetselaren bagatelliseert en ridiculiseert de esoterische kant van vrijmetselarij omdat ze het niet snappen en er daardoor dus niks mee hebben. Onbekend maakt immers onbemind. Op zijn minst dienen we de rituelen en symbolen in de maçonnieke context met enige regelmaat te bestuderen, te overwegen en te bespreken. Het begin van de Freemason in Amerika. Adam Weishaupt richtte de Orde van de Illuminatie in Amerika op. (De Vrijmetselarij bestond toen al. Deze is een uitloper van de Orde van de tempe...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Lomas
DIMENSIE
9,92 MB
BESTANDSNAAM
Symbolen van de vrijmetselarij.pdf

OMSCHRIJVING

Vrijmetselaars hebben verregaand bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne natuurwetenschap en waren invloedrijke schrijvers, musici, wetenschappers, industriëlen, astronauten en politici. Maar bovenal behoorden ze tot een Geheime Orde die eeuwenlang bezig is geweest met het onderzoek naar de manier waarop symbolen in hun wisselwerking met het menselijk bewustzijn grote vooruitgang of gruwelijke verwoesting brachten. Door dit boek wordt de lezer in deze geheime wereld ingewijd en krijgt hij inzicht in de ontzagwekkende kracht die in deze symbolen schuilt.

Wil je het boek lezen?Symbolen van de vrijmetselarij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Lomas. Lezen Symbolen van de vrijmetselarij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN