De wereld voor God

De wereld voor God - C.J. Alders | Fthsonline.com

...enkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero worden op toegankelijke wijze behandeld ... De wereld vóór God eBook door C.J. Alders - 9789082930115 ... ... . Maar ook meer onbekende namen als Aristippos e 13-02-2019 De Wereld voor God Tijdens mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen, waar ik zeer van genoten heb, werd ik me steeds meer bewust van het gemis aan grote verbanden. Dat zal voor een deel aan mijzelf gelegen hebben, maar Kees Alders reikt dit in ruime mate aan in zijn boek 'De wereld voor God'. Hoewel het in De wereld vóór God gaat om een kennismaking met de gedachtewereld v ... De wereld vóór God - Filosofie van de oudheid, door CJ Alders ... . Hoewel het in De wereld vóór God gaat om een kennismaking met de gedachtewereld van een ander type samenleving, krijgt de lezer toch het idee dat het gaat om ook voor hem relevante vragen. Daarbij presenteert Alders de materie in een vaker gebruikte volgorde, namelijk beginnend bij de allereerste natuurfilosofen en dan via Sokrates , Plato en Aristoteles naar de grote ethische stelsels van ... De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero worden op toegankelijke wijze behandeld. De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de… De monotheïstische god gaf iemand ook nog eens het gevoel dat hij geliefd werd en van waarde was. Iemand had een betekenis voor zijn bestaan in de wereld. "Hij beloofde je zelfs een hiernamaals als je je goed had gedragen op de wereld, als beloning." De wereld vóór God is echter leverbaar via elke boekhandel; hier is de webpagina waarmee u je het online kunt bestellen en daar kan het via een reguliere boekhandel die in het hele land levert. De wereld vóór God - Filosofie van de Oudheid door C.J. Alders, Amsterdam, uitgegeven in eigen beheer, 392p., € 21, 95 Bijbelteksten over de Wereld - Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als… U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw… Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar… We leven wel in deze wereld, maar vechten niet met de wapens… De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet… In Psalm 22 wordt zelfs gezegd dat God troont op de lofliederen van Israël (22:4). Dat betekent dus dat de lofliederen van mensen van enorme waarde zijn voor God. Het blijft speculeren, omdat God zelf de enige is die weet waarom hij de wereld en ons geschapen heeft. Maar ...

INFORMATIE

AUTEUR
C.J. Alders
DIMENSIE
4,73 MB
BESTANDSNAAM
De wereld voor God.pdf

OMSCHRIJVING

De wereld voor God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van voor het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero worden op toegankelijke wijze behandeld. Maar ook meer onbekende namen als Aristippos en Carneades komen uitgebreid aan bod. Ondertussen maken we uitstapjes naar de Oosterse filosofie. We zien hoe denkers als Confucius, Boeddha en Zarathustra zich tot de Westerse filosofie verhouden. Ook worden de filosofische inzichten vergeleken met die van moderne filosofen en wetenschappers. Daarbij worden vermakelijke paralellen getrokken met moderne literatuur en de hedendaagse maatschappij. Het blijkt dat de filosofen van de oudheid ons een verrassende spiegel kunnen voorhouden. Over de auteur: Kees Alders werd geboren in 1972 te Heemstede, en woont sinds 1993 in Amsterdam. Hij behaalde zijn master in theoretische en sociale psychologie in 2000. Zijn columns over politiek en filosofie verschenen onder andere op Joop.nl, Sargasso.nl en Historiek.net. "De wereld voor God' is Alders' debuut.

Wil je het boek lezen?De wereld voor God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.J. Alders. Lezen De wereld voor God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN