Kinderen van de collaboratie

Kinderen van de collaboratie - Piet Boncquet | Fthsonline.com

...ereldoorlog collaboreerden tienduizenden Belgen met het naziregime ... PDF Kinderen van de collaboratie. - Ghent University ... . Hun kinderen blikken terug en getuigen over de oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom collaboreerden ze, en hoe staan hun kinderen daar nu tegenover? Bekijk aflevering 1 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de collaboratie worden nu samengebracht in boekvorm. Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in ... Kinderen van de collaboratie | Klara - Blijf verwonderd ... . Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de collaboratie worden nu samengebracht in boekvorm. Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord. De laatste aflevering staat stil bij de beeldvorming rond collaboratie in Vlaanderen. Waarom zijn er hier nog Cyriel Verschaevestraten en hoe belangrijk was Zwarte Zondag? Verschillende historici duiden hoe Vlaanderen de voorbije zeventig jaar is omgegaan met het oorlogsverleden. Bekijk aflevering 7 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app. Het thema van de Holocaust bleef lang onbesproken in België, en al zeker in de gezinnen met een collaboratieachtergrond. Vandaag spreken de ki...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Boncquet
DIMENSIE
10,67 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van de collaboratie.pdf

OMSCHRIJVING

Voor de familieleden van collaborateurs waren de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog groot. Ze deelden mee in de bestraffing en de schaamte. Kinderen hadden het vaak nog lastiger, omdat een normaal familieleven werd verstoord door feiten waar ze helemaal niets mee te maken hadden. Het zijn ervaringen waar ze een leven lang over hebben nagedacht. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de collaboratie worden nu samengebracht in boekvorm. Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord. Piet Boncquet (1958) is historicus en archeoloog. Hij was jarenlang journalist bij de kranten Het Nieuwsblad en De Tijd. Sinds 2013 is hij freelance journalist en redacteur en schreef hij onder meer Lief en leed. Prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog en Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Kinderen van de collaboratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Boncquet. Lezen Kinderen van de collaboratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN