NJN, een gemeenschap van idividualisten

NJN, een gemeenschap van idividualisten - M.M Coesel | Fthsonline.com

...e 'stabiliteit' waar mensen volgens Verhagen naar 'hunkeren' - maar waar de meesten zeker niet naar terug willen ... Metropoliet Zizioulas biedt met theologie van persoon ... ... . Henk en Ingrid Het individualisme van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw is namelijk géén elite-project. 'Leefgemeenschap die een alternatief probeert te bieden voor kapitalisme en individualisme waar het menselijke terug primeert'. Dat is de slagzin van de Communauté de la Poudrière, een leefgemeenschap waar mensen zonder enige vorm van filosofisch, religieus of moreel engagement in solidariteit kunnen samenleven. Het virus laat deze samenleving zien dat ze haar fundamenten heeft verwaarloosd, stelt Gabriël van den Brink. ... De NJN, een gemeenschap van individualisten - Marga Coesèl ... ... . Het virus laat deze samenleving zien dat ze haar fundamenten heeft verwaarloosd, stelt Gabriël van den Brink. 'We leunen nu op de individuele inzet van burgers, van professionals, terwijl de staat het maar nauwelijks bolwerkt.' Een wonder. Gabriël van den Brink kiest een opvallend woord om de betekenis van de covid-crisis te duiden. En die […] De ontwikkeling van onze samenleving, geholpen door technologische verandering, bracht ons een privéleven en een meer gelijkwaardige omgang met elkaar. Maar ook onvrijwillig individualisme en eenzaamheid, zo stelt psychoanalyticus Paul Verhaeghe in zijn boeken Identiteit en Autoriteit . Geeft de Wereldraad toe aan het individualisme of kan je de pelgrimage waartoe wordt opgeroepen vullen vanuit de gemeenschap? Ds. Bert Altena verwoordde die vraag in antwoord op de Oecumenelezing, die Klaas van der Kamp uitsprak voor de Provinciale Raad van Kerken in Groningen/Drenthe....

INFORMATIE

AUTEUR
M.M Coesel
DIMENSIE
7,73 MB
BESTANDSNAAM
NJN, een gemeenschap van idividualisten.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over klunzen, vaklui en oude sokken, over fanate natuuronderzoekers en creatieve natuurgenieters, over kamperen, zingen en hupsen, over congressen met langdurige vergaderingen, over afzien en idealisme, over individualistische jongeren die zelfstandig hung gang willen gaan zonder bemoeizucht van ouderen.

Wil je het boek lezen?NJN, een gemeenschap van idividualisten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.M Coesel. Lezen NJN, een gemeenschap van idividualisten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN