Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde

Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde - D.J. Prof. Dr. Struik | Fthsonline.com

...lijk deel van dit Rijk en in aanpalende culturen voort ... Vantoen.nu | Geschiedeniswinkel ... . De Indiase en de Arabische wiskunde (vooral na het ontstaan van de Islam en het Kalifaat) bewaarden het erfgoed van de oude Grieken en voegden daar het nodige aan toe. In het begin van deze eeuw ontstond onder de wiskundigen een heftig debat over de verzamelingenleer van Cantor. Zijn theorie leek de basistheorie van de gehele wiskunde te worden, maar bleek te leiden tot antinomieën. Vantoen.nu Amor in het kippenhok. 0 pagina's Prijs: ... Geschiedenis van de wiskunde, D.J. Prof. Dr. Struik ... ... . Vantoen.nu Amor in het kippenhok. 0 pagina's Prijs: €14.99 ... 0 pagina's Prijs: €20.00 Lees verder. Geschiedenis van het Romeinse recht. 0 pagina's Prijs: €24.99 Lees verder. Gebruik en misbruik van de psychologie. ... Grondslagen van de wiskunde. 0 pagina's Prijs: €15.99 Lees verder. Joseph Goebbels. De wiskunde heeft de laatste tientallen jaren een vlucht genomen die daarvoor wel nauwelijks te voorzien was. Ze heeft een veelzijdige wetenschappelijke en technische ontwikkeling mogelijk gemaakt, terwijl andersom ook de behoeften van wetenschap en techniek een verdere exploratie van wiskundigen problemen noodzakelijke maakten en bevorderden. Vantoen.nu - Grondbegrippen van de wiskunde is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Vantoen.nu - Grondbegrippen van de wiskunde PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Vantoen.nu - Grondbegrippen van de wiskunde...

INFORMATIE

AUTEUR
D.J. Prof. Dr. Struik
DIMENSIE
10,22 MB
BESTANDSNAAM
Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde.pdf

OMSCHRIJVING

Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde 90e druk is een boek van D.J. Prof. Dr. Struik uitgegeven bij Uitgeverij het Spectrum. ISBN 9789031501489 Een geschiedenis van de wiskunde is meer dan een overzicht van de ontwikkeling van het denken binnen die wetenschap. Er is als het ware een spiegel in te ontdekken waarin een beeld ontstaat van de ontwikkeling van het denken en van de maatschappelijke en technische ontwikkeling in een bepaalde tijd of in een bepaalde cultuur. In dit boek geeft prof. Struik een beknopt maar helder overzicht van de ontwikkeling van de wiskunde bij Egyptenaren en Babyloniërs, in China en India, bij Grieken en Arabieren en in de westerse cultuur. De nadruk ligt hierbij op de hoofdlijnen in het wiskundig denken. De wiskunde wordt meer benaderd door de behandeling van personen en scholen, dan door een systematische behandeling van afzonderlijke onderwerpen. Het werk van o.a. Euclides, Archimedes, Diophantos, Hammoerabi, Bernoulli, Fermat, Euler, Newton, Leibniz, Laplace, Lagrange, Gauss, Jacobi, Riemann, Cremona en Betti wordt op heldere wijze geanalyseerd. Op deze wijze is een uitstekend overzicht ontstaan, dat zowel voor deskundige als voor de leek belangwekkend en waardevol is.

Wil je het boek lezen?Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.J. Prof. Dr. Struik. Lezen Vantoen.nu - Geschiedenis van de wiskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN