Elias of het gevecht met de nachtegalen

Elias of het gevecht met de nachtegalen - Maurice Gilliams | Fthsonline.com

...Elias schetst. Maurice Gilliams (1900-1982) brak door met Elias of het gevecht met de nachtegalen (1936) en bleef zijn hele leven lang schaven aan zijn verzameld werk, uitgegeven onder de titel Vita Brevis ... Elias, of Het gevecht met de nachtegalen ... . Elias of het gevecht met de nachtegalen. Klaas Rusticus Speelfilm - 1991 - 80 min. Tweet. Share. NFF Archief. Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Elias, of Het gevecht met de nachtegalen (Paperback). Elias, of Het gevecht met de nachtegalen. Ga n ... Boekwinkeltjes.nl ... . In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Elias, of Het gevecht met de nachtegalen (Paperback). Elias, of Het gevecht met de nachtegalen. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren ... Elias of het gevecht met de nachtegalen Feature film, 1991, 80 min.. Feature film based on the autobiographical novel of then same name by Maurice Gilliams, allows writer to look back to the moment when as a 12-year-old dreamer he woke up in a unworldly family. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog groeit de twaalfjarige Elias op in een haast sprookjesachtig kasteel in de stille Kempen. Schijnbaar afgeschermd van de moderne, rumoerige wereld laat hij zijn fantasie de vrije loop en verlustigt hij zich samen met zijn neef Aloysius in de ongerepte natuur die hen omringt. Na zijn gevecht met de nachtegalen - zijn 'onzalige droomverbeeldingen ... Elias of het gevecht met de nachtegalen is een van de blijvende classics van de moderne Nederlandse literatuur. Door sommigen is het boek vergeleken met het proza van Rilke, door anderen met Le grand Meaulnes van Alain-Fournier of met de verhalen van de surrealisten, maar het onttrekt zich aan deze vergelijkingen door de volstrekt unieke wijze waarop Maurice Gilliams het onderbewuste, de ......

INFORMATIE

AUTEUR
Maurice Gilliams
DIMENSIE
8,73 MB
BESTANDSNAAM
Elias of het gevecht met de nachtegalen.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog groeit de twaalfjarige Elias op in een haast sprookjesachtig kasteel in de stille Kempen. Schijnbaar afgeschermd van de moderne, rumoerige wereld laat hij zijn fantasie de vrije loop en verlustigt hij zich samen met zijn neef Aloysius in de ongerepte natuur die hen omringt. Na zijn gevecht met de nachtegalen - zijn 'onzalige droomverbeeldingen' - gaat de introverte Elias alsnog de confrontatie aan met de oprukkende moderniteit. Als jonge architect bouwt hij een tuinwijk voor arbeiders op de linkeroever van de Schelde, in de havenstad Antwerpen. Deze editie van de unieke, po√ętische roman bevat ook het destijds door Gilliams verworpen 'tweede cahier', waarin hij de lotgevallen van de volwassen Elias schetst. Maurice Gilliams (1900-1982) brak door met Elias of het gevecht met de nachtegalen (1936) en bleef zijn hele leven lang schaven aan zijn verzameld werk, uitgegeven onder de titel Vita Brevis. Filip De Ceuster (1987) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en moderne literatuur aan de Universiteit Antwerpen en is verbonden aan de universiteit van Sheffield. Momenteel werkt hij aan een proefschrift over het tussenoorlogse proza van Maurice Gilliams. Voorts is hij redacteur van De Gulden Passer. Journal for Book History.

Wil je het boek lezen?Elias of het gevecht met de nachtegalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maurice Gilliams. Lezen Elias of het gevecht met de nachtegalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN