Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland

Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland - Mariska Reijmerink | Fthsonline.com

...d gekomen zijn. Reijmerink heeft hun onder meer gevraagd hoe hun leven is gelopen, hoe ze het ... Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland | Mariska ... ... ... Fnac: Hoe het is om in Nederland te wonen als Nederlands niet je moedertaal is, Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland, Mariska Reijmerink". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Niet je moerstaal Anderstaligen in Nederland. Hoe het is om in Nederland te wonen als Nederlands niet je moedertaal is. Mariska Reijmerink Contact auteur. Koop dit boek! paperback/ gebrocheerd: € 20,00: GRATIS ... Boekpresentatie 'Niet je moerstaal…' 13:30 - Badgastenkerkje ... . Mariska Reijmerink Contact auteur. Koop dit boek! paperback/ gebrocheerd: € 20,00: GRATIS verzending! (NL) ISBN: 978-94 ... WIJK AAN ZEE - Op zondag 7 juni wordt het nieuwste boek 'Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland' van Mariska Reijmerink gepresenteerd in het Badgastenkerkje. Bij de presentatie leest Mariska uit het boek voor en zingt zij liedjes want zo blijkt in het boek: het is leuker en het helpt om taal te leren met muziek. Zaterdag 6 juni kun je je exemplaar van "Niet je Moerstaal" laten signeren, door het boek in de sjoelbak naar mij toe te sjoelen, en dan sjoel ik hem getekend weer terug. Van 14.00 tot 15.00 bij Boekhandel Van Ravenswaay. "Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland" is uit! Dit voorjaar verschijnt bij Uitgeverij De Graaff mijn boek waar ik 2 jaar aan gewerkt heb. Het heet "Niet je Moerstaal. Anderstaligen in Nederland". Ik kende inmiddels zoveel mensen die in Nederland wonen en dagelijks Nederlands spreken, maar die een andere moedertaal hebben. Zij hebben Nederlands dus op latere leeftijd geleerd. WIJKAANZEE - Op zondag 7 juni wordt het nieuwste boek 'Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland' van Mariska Reijmerink gepresenteerd in het Badgastenkerkje. Bij de presentatie leest Mariska uit het boek voor en zingt zij liedjes want zo blijkt in het boek: het is leuker en het helpt om taal te leren met muziek. Ze ziet taal als iets dat bij je identiteit hoort en was benieuwd hoe anderstaligen in Nederland ... de toegankelijkheid hiervan en de persoonlijke details waardoor het boek leesbaar blijft, krijgt Niet je moerstaal

INFORMATIE

AUTEUR
Mariska Reijmerink
DIMENSIE
5,12 MB
BESTANDSNAAM
Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim twee miljoen inwoners van Nederland zijn elders op de wereld geboren. Voor veel van deze mensen is Nederlands niet de moedertaal (moerstaal), ze zijn 'anderstalig'. Hoe is het om anderstalig te zijn en omringd te worden door moedertaalsprekers? Tegen welke problemen loop je aan? Heeft anderstaligheid voordelen? Hoeveel impact heeft het op je leven?Taaldocent en zangeres Mariska Reijmerink is haar hele leven al gefascineerd door taal, als een wezenlijk onderdeel van je identiteit. Mariska moet er niet aan denken om in een ander land dan Nederland te gaan wonen vanwege de taalachterstand die ze dan zou hebben. Je verstaat niet wat mensen tegen je zeggen. Je begrijpt niet wat mensen bedoelen. Uitdrukkingen kunnen een bron van misverstanden zijn.In dit boek vraagt Mariska Reijmerink aan anderstaligen uit haar eigen omgeving hoe het is om in Nederland te wonen. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië vertellen hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed. Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. En op het leren van Nederlands in het bijzonder en het leren van een taal in het algemeen. Bovendien geeft het antwoord op de vraag of muziek helpt bij het leren van een taal.

Wil je het boek lezen?Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariska Reijmerink. Lezen Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN