Dermatovenereologie voor de eerste lijn

Dermatovenereologie voor de eerste lijn - J.H. Sillevis Smitt | Fthsonline.com

...de orde. Dermatovenereologie voor de eerste lijn 9789031353194 ... Studystore | Dermatovenereologie voor de eerste lijn ... ... . Koop dit studieboek op bookmatch.nl, een marktplaats met 200.000 Tweedehands studieboeken . In Dermatovenereologie voor de eerste lijn wordt een uitgebreid en goed toegankelijk overzicht gegeven van de dermatologie en venereologie. Op basis van deze uitgave kan iedere medicus aan de hand van morfologische en topografische kenmerken van een aandoening op de huid en de aangrenzende slijmvliezen snel een differentiële diagnose stellen en zich een indruk vormen van de therapeutische ... Dermatovenereologie voor de eerste lijn. niet Dit boek gee ... bol.com | Dermatovenereologie voor de eerste lijn ... ... ... Dermatovenereologie voor de eerste lijn. niet Dit boek geeft een toegankelijk overzicht van de dermatologie en de venereologie. In de praktijk kan de... Dermatovenereologie voor de eerste lijn. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In ... Dermatovenereologie voor de eerste lijn. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- ; Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Dermatovenereologie voor de eerste lijn. H 1 bouw en functie van de huid. Huid is een: beschermend omhulsel, belangrijk bij intermenselijk contact (blozen, boelen, transpireren) en bij het bewaren van de interne balans. 3 lagen: epidermis, dermis en subcutis. De epidermis is ectodermaal (afkomstig van buitenste kiemblad embryo) oorsprong. In Dermatovenereologie voor de eerste lijn wordt een uitgebreid en goed toegankelijk overzicht gegeven van de dermatologie en venereologie. Op basis van deze uitgave kan iedere medicus aan de hand van morfologische en topografische kenmerken van een aandoening op de huid en de aangrenzende slijmvliezen snel een differentiële diagnose stellen en zich een indruk vormen van de therapeutische ... PROVOKE is een acroniem dat gebruikt wordt als model om huidafwijkingen (efflorescenties) op een systematische manier te beschrijven.Het concept is in de Nederlandse taal uitgewerkt door Sillevis Smitt en van Everdingen in het leerboek Dermatovenereologie voor de eerste lijn.Efflorescenties (Latijn voor 'opbloeisels') zijn gedefinieer...

INFORMATIE

AUTEUR
J.H. Sillevis Smitt
DIMENSIE
7,57 MB
BESTANDSNAAM
Dermatovenereologie voor de eerste lijn.pdf

OMSCHRIJVING

In Dermatovenereologie voor de eerste lijn wordt een uitgebreid en praktisch overzicht gegeven van de dermatologie en venereologie. Op basis van deze uitgave kan iedere medicus aan de hand van de morfologische en topografische kenmerken van een huidaandoening snel een differentiële diagnose opstellen en zich een indruk vormen van de therapeutische mogelijkheden. Het aanbod van ruim 750 klinische foto's maakt het stellen van een definitieve diagnose gemakkelijker. Bij het bespreken van de aandoeningen komen achtereenvolgens het klinisch beeld, het voorkomen, de pathofysiologie, de diagnostiek, de behandeling en eventueel het beloop en het moment van verwijzen aan de orde. Naast hoofdstukken over bijzondere aandachtsgebieden zoals psychodermatologie en fotodermatologie is er speciale aandacht voor dermatosen die voorkomen bij mensen in een bepaalde levensfase, zoals zwangere vrouwen, ouderen en kinderen. In deze negende, geheel herziene druk zijn vele ontwikkelingen en nieuwe inzichten opgenomen en is aandacht besteed aan het actualiseren van de referenties. Alle hoofdstukken zijn vernieuwd en bijgewerkt. Diagnostische handelingen zoals het maken van een KOH-preparaat, het verrichten van een huidbiopsie en het beoordelen van het beeld door een dermatoscoop zijn dankzij de toegevoegde afbeeldingen beter te begrijpen. Ook zijn extra paragrafen toegevoegd over: teledermatologie, piëzogene papels, lipoedeem, bedwantsen, de ziekte van Kawasaki, huidafwijkingen bij kindermishandeling en microdermabrasie. Het uitgebreide register maakt het boek bij uitstek geschikt als naslagwerk. Dermatovenereologie voor de eerste lijn is enerzijds bedoeld voor studenten geneeskunde die door de systematische opbouw en de vele schema's hun weg kunnen vinden in de dermatologie. En anderzijds voor huisartsen, kinderartsen, verpleeghuisartsen, en overige medici die veel te maken hebben met dermatologische ziektebeelden.

Wil je het boek lezen?Dermatovenereologie voor de eerste lijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.H. Sillevis Smitt. Lezen Dermatovenereologie voor de eerste lijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN