IJsmeester

IJsmeester - Bas Sleeuwenhoek | Fthsonline.com

...voorzitter Henk Kroes en ijsmeester Piet Venema, maken deze uitgave tot een historisch document ... De ijsmeester Vianen - Home | Facebook ... . Klik hier voor meer info. Dit bericht werd geplaatst in Nieuws door Elfstedensite. Markeer de permalink als favoriet. Geef een reactie Reactie annuleren. IJsmeester | ISBN 9789089753199 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De huidige ijsmeester van de Elfstedenvereniging, Sytse Prins, is strateeg bij een marketingbureau. Alles is klaar voor een volgende tocht, verzekert hij. Mobiele kluunplaatsen, matrixborden di ... Henk Kroes - Wikipedia ... . Alles is klaar voor een volgende tocht, verzekert hij. Mobiele kluunplaatsen, matrixborden die ... IJsmeester Pieter Fokkema: 'Nieuw ijs maken is gewoon een heel lekker gevoel' Video Er staat een vacature open voor een ijsmeester op de Vechtsebanen. De kunstijsbaan is op zoek naar een ijsfanaat ... Word ook IJsmeester! Met dit krachtig kado voor je gezondheid leer je in een dagdeel alles over de Wim Hof methode. Wat je daarbij in je lijf leert voelen, neem je voor altijd mee. Ijsmeester We hebben 2 cryptogrammen gevonden. 8 letters (2 x) VRIESVAK - Heeft een ijsmeester bijvoorbeeld VRIESVAK - Heeft een ijsmeester, bijvoorbeeld: Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Vraag het dan op `Puzzelhulp` IJsmeester laat rayonhoofden thuis. Ondanks de aanhoudende vorst wordt er deze week nog geen Elfstedentocht verreden. IJsmeester Piet Venema ziet geen aanleiding de rayonhoofden van de Vereniging De Friesche Elf Steden nu al bijeen te roepen.... 29 januari 1996, 0:00...

INFORMATIE

AUTEUR
Bas Sleeuwenhoek
DIMENSIE
11,12 MB
BESTANDSNAAM
IJsmeester.pdf

OMSCHRIJVING

Het echte verhaal van de Elfstedentocht, door de ogen van de oude ijsmeesters. Ze dichten wakken met plastic, bouwen veegauto's en geloven in de invloed van de maan op het weer. Sommigen halen elke winter het nieuws, anderen houden zich op de achtergrond. Bas Sleeuwenhoek sprak met de ijsmeesters van de Elfstedentocht. Wat hebben ze op het ijs meegemaakt? Wat ging er mis bij lange schaatstochten? Geloven ze nog in een strenge winter? Hoe denken ze over de volgende Elfstedentocht? Het levert boeiende portretten op van echte natuurmensen. In twintig monologen vertellen de ijsmeesters over de zenuwslopende dooitocht van 1985, over de fouten van schaatsers en over de risico's van massale feestpubliek en over de natuur die het uiteindelijk moet doen, maar het al heel lang laat afweten. Komt er nog een Elfstedentocht? En zo ja, hoe krijgen we tienduizenden deelnemers veilig aan de finish? Sommige oud-rayonhoofden maken zich zorgen. Kan het ijs de druk wel aan? De organisatie vertrouwt op computersimulaties, helmen, hesjes en vooral: gezond verstand. Gezien het belang om de cultuur van de ijsmeesters vast te leggen voor toekomstige generaties, werkt ook de Elfstedenvereniging, bij hoge uitzondering, aan dit boek mee. De foto's en verhalen van oud-voorzitter Henk Kroes en ijsmeester Piet Venema maken IJsmeester tot een historisch document.Bas Sleeuwenhoek (1966) is freelance-journalist. Eerder verschenen Het Schrale Eind, een reis langs de bedwongen Zuiderzee, en Zwanger van de hazen, een portret van jager Anne Gersjes.

Wil je het boek lezen?IJsmeester in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas Sleeuwenhoek. Lezen IJsmeester Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN