Indie, Scheveningen, Indonesie

Indie, Scheveningen, Indonesie - Rob Cassuto | Fthsonline.com

...nde voor de Indische Nederlanders een traumatische breuk met het verleden ... Indie, Scheveningen, Indonesie door Rob Cassuto ... . De beste Indonesische restaurants in Scheveningen: Bekijk 3.793 reizigersbeoordelingen op Tripadvisor van Indonesische restaurants in Scheveningen. De herinneringen blijven, Indonesie 1945-1950, Waalwijk 1991; 144 blz. Verhalenbundel geschreven door oud-militairen van de gemeente Waalwijk e.o., die in de jaren 1945-1950 in Indonesie zijn ingezet. 217. Kammen, Johannes van. Westereenders in Indie, Zwaagwesteinde, 1997 ... Indië Scheveningen Indonesië - PDF ... . 217. Kammen, Johannes van. Westereenders in Indie, Zwaagwesteinde, 1997; 80 blz.. Van paradijselijke droombeelden tot grimmige realiteit. Acteur en fotograaf Thom Hoffman selecteerde voor het Wereldmuseum Rotterdam uit de beeldarchieven van meer dan twintig erfgoedinstellingen en collecties maar liefst 300 foto's die in de tentoonstelling Dossier Indië te zien zijn vanaf 1 oktober 2019. Buy Indie, Scheveningen, Indonesie: de tocht van een gezin door de veertiger jaren van de 20e eeuw 01 by Rob Cassuto (ISBN: 9789090284408) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. historytoday.com, 'Independence indonesia' groene.nl, 'De knopen van de bevrijding' thejakartapost.com, 'Most independence day palace guests ordinary people says minister' channelnewsasia.com, 'Indonesia celebrates' trouw.nl, 'Nederland erkent Indonesische onafhankelijkheid per 17-8-45' parlement.com, 'soevereiniteitsoverdracht aan Indonesie' Bij het Arsip Nasional Republik Indonesia (ANRI) in Jakarta ligt tegenwoordig 17 kilometer archief uit de periode 1610-1949. Hulp nodig bij uw onderzoek? Doet u onderzoek naar Indonesië, KNIL of voorouders raadpleeg voor tips onze zoekhulpen over Indonesië. VOC....

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Cassuto
DIMENSIE
10,14 MB
BESTANDSNAAM
Indie, Scheveningen, Indonesie.pdf

OMSCHRIJVING

Kroniek van de seculier Joodse familie Cassuto in de oorlogsjaren van WW II in Ned. Indië en de jaren daarna, deels in Nederland, deels in Indonesië tot 1951.Naast het door het persoonlijk relaas heen geeft het boek een stuk geschiedenis van Ned. Indie in die veertiger jaren.''Die meneer is nu jouw vader'', met die woorden introduceerde Puck Cassuto-van Zuiden begin 1946 na drieënhalf jaar Japanse kampen op Java haar bijna vijfjarig zoontje Robbie aan zijn vader Max Cassuto, die als dwangarbeider aan de Birma-spoorweg had gewerkt. Dit is een van de aangrijpende episoden uit het boek INDIE SCHEVENINGEN INDONESIE. Het boek is een persoonlijke kroniek van mijn ouders, die zich in de jaren veertig van de vorige eeuw moedig heenslaan door een tijd vol ontbering, onrust en onzekerheid. Tegelijk geeft het een beeld van de grillige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Indië/Indonesië in die jaren. Het schetst ook hoe een deel van mijn seculier Joodse familie een antwoord op de in die barre tijd opgeroepen levensvragen heeft ervaren in het christendom.

Wil je het boek lezen?Indie, Scheveningen, Indonesie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Cassuto. Lezen Indie, Scheveningen, Indonesie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN