Kinderen van het verzet

Kinderen van het verzet - Piet Boncquet | Fthsonline.com

... Lürsen over de verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden ... 'KINDEREN VAN HET VERZET': HET BOEK - Antifascista Siempre ... . De première vond plaats op 8 maart 2018, in bijzijn van prinses Beatrix DM Zapt Het moet worden gezegd: 'Kinderen van het verzet' is gewoon héél straffe televisie Beeld Bob Van Mol. Ewoud Ceulemans zet deze week de blik op oneindig. Afsluiting Jaar van Verzet. Het landelijke themajaar Verzet is op 12 december 2018 afgesloten in Madurodam. Driehonderd leerlingen van basisscholen uit het land hadde ... bol.com | Kinderen van het verzet, Piet Boncquet ... ... . Afsluiting Jaar van Verzet. Het landelijke themajaar Verzet is op 12 december 2018 afgesloten in Madurodam. Driehonderd leerlingen van basisscholen uit het land hadden een ontmoeting met verzetsmensen en andere ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Het was tijdens de opnames van de docureeks Kinderen van de collaboratie voor de makers al duidelijk dat ze een drieluik over de Tweede Wereldoorlog zouden maken.Terwijl de reeks over de Holocaust wordt gedraaid, maakt Canvas zich op voor deel twee: Kinderen van het verzet.Daarin getuigen dertien 'tweede generatie'-oorlogsslachtoffers over de verzetsdaden van hun ouders en hoe de maatschappij ......

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Boncquet
DIMENSIE
3,84 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van het verzet.pdf

OMSCHRIJVING

Vanaf het moment van de Duitse inval in mei 1940 begon het verzet tegen de bezetting. Vaak ging het om gewone burgers die, uit overtuiging of uit vaderlandsliefde, actief of passief verzet pleegden tegen Duitse soldaten, de Duitse oorlogsmachine en Belgische collaborateurs. In de loop van de oorlog organiseerde het verzet zich en werd het gewelddadiger, omdat de bezetter zich genadeloos opstelde. De diepe tegenstelling tussen "witten' en "zwarten', tussen verzetslui en collaborateurs, heeft de naoorlogse samenleving getekend. Onder meer daardoor is, zeker in Vlaanderen, het verhaal van de weerstand minder bekend. Onterecht, zoals blijkt uit de pakkende getuigenissen in Kinderen van het verzet.Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord.Piet Boncquet (1958) is historicus en archeoloog. Hij was jarenlang journalist bij de kranten Het Nieuwsblad en De Tijd. Sinds 2013 is hij freelance journalist en redacteur en schreef hij onder meer Lief en leed. Prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog en Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Kinderen van het verzet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Boncquet. Lezen Kinderen van het verzet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN