De dichter als idool

De dichter als idool - Rick Honings | Fthsonline.com

...chmidt en Multatuli. Honings wil aantonen dat al deze dichters actief bezig waren met 'self-fashioning': het vormgeven van hun imago om zo hun roem te cultiveren ... Rick Honings - De dichter als idool. Literaire roem in de ... ... . De dichter als idool analyseert de imago's van zeven beroemde auteurs (zoals Hendrik Tollens, Nicolaas Beets, Piet Paaltjens en Multatuli), en laat ook zien hoe de literaire fan zich manifesteerde. Het boek biedt daarmee een eerste overzicht van de Nederlandse geschiedenis van literaire roem in de negentiende eeuw. De output is niet gering: naast twee Engelstalige wetenschappelijke bundels (Franssen en Honings 2016 en 2017) en een themanummer van Spiegel der Letteren (Fra ... Boekwinkeltjes.nl - Honings, Rick - De dichter als idool ... ... . De output is niet gering: naast twee Engelstalige wetenschappelijke bundels (Franssen en Honings 2016 en 2017) en een themanummer van Spiegel der Letteren (Franssen en Honings 2014), alle drie in samenwerking met Gaston Franssen, publiceerde Honings in 2016 bij Bert Bakker de monografie De dichter als idool. Literaire roem in de negentiende eeuw. 'De dichter als idool' analyseert de imago's van zeven beroemde auteurs (zoals Hendrik Tollens, Nicolaas Beets, Piet Paaltjens en Multatuli), en laat ook zien hoe de literaire fan zich manifesteerde. Het boek biedt daarmee een eerste overzicht van de Nederlandse geschiedenis van literaire roem in de negentiende eeuw. De dichter als idool. Op 29 april a.s. verschijnt van Rick Honings De dichter als idool.Literaire roem in de negentiende eeuw.. Met lezingen van Gaston Franssen, Sander Bax. Niña Weijers en Aad Meinderts. Coen van Beelen en Nick Tomberge zullen een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied ten gehore brengen.. De dichter als idool De dichter als idool Beroemdheden zijn van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rick Honings
DIMENSIE
11,93 MB
BESTANDSNAAM
De dichter als idool.pdf

OMSCHRIJVING

Beroemdheden zijn van alle tijden, maar in de vroege negentiende eeuw kreeg het verschijnsel 'roem' een nieuwe impuls. Dankzij de Romantiek rijpte het idee dat de ware kunstenaar, verheven boven 'gewone' mensen, zich in maatschappelijk en cultureel opzicht diende te onderscheiden, met een bijzondere levensstijl en een excentriek imago.Dichters werden toen ook bejegend als unieke figuren. Goethe in Duitsland en Byron in Engeland groeiden bijvoorbeeld uit tot echte celebrities, met een schare fans. Ook in Nederland ontstond in die tijd een fascinatie voor beroemde auteurs. Hun bewonderaars gingen op jacht naar handtekeningen, verzochten om een haarlok, stuurden fanmail, imiteerden de stijl van hun idool of ondernamen een bedevaart om hem te ontmoeten.De dichter als idool analyseert de imago's van zeven beroemde auteurs (zoals Hendrik Tollens, Nicolaas Beets, Piet Paaltjens en Multatuli), en laat ook zien hoe de literaire fan zich manifesteerde. Het boek biedt daarmee een eerste overzicht van de Nederlandse geschiedenis van literaire roem in de negentiende eeuw.Rick Honings (1984) is universitair docent moderne Nederlandse letterkunde en voorzitter van de opleiding Dutch Studies aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de literatuur van de negentiende eeuw. Met Peter van Zonneveld schreef hij de bekroonde biografie De gefnuikte arend. Het leven van Willem Bilderdijk (2013).

Wil je het boek lezen?De dichter als idool in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rick Honings. Lezen De dichter als idool Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN