soft controls voorbij

soft controls voorbij - Roger Beijer | Fthsonline.com

...e compliance ... The models consists of eight elements that have a real or potential impact on behaviour ... Soft Control Scan - Hogeschool Rotterdam ... . The Soft Controls model is based on extensive research by Prof Dr Muel Kaptein, Partner, KPMG Netherlands and global subject matter expert, who studied 150 derailments within organisations - frauds, non-compliance, and collapses - and researched to find what the 'human' root cause of the derailment was. • 40% of respondents said they already perform soft controls audits; of the remaining 60% a large ma ... Boek: soft controls voorbij - Springest ... . • 40% of respondents said they already perform soft controls audits; of the remaining 60% a large majo- rity (55%) said they planned to perform soft controls audits in the future. On the basis of this information, we can expect that 75% of IAFs will be performing soft controls audits within a few years' time. Het beperken van de auditscope tot soft controls is misschien net zo onverstandig als de beperking tot hard controls. Verstandiger is te onderzoeken wat de belangrijke oorzaken zijn van de constatering dat beheersmaatregelen niet effect zijn, niet worden nageleefd of controles slechts worden verricht omdat ze door wetgeving of een toezichthouder zijn voorgeschreven....

INFORMATIE

AUTEUR
Roger Beijer
DIMENSIE
8,57 MB
BESTANDSNAAM
soft controls voorbij.pdf

OMSCHRIJVING

Als controleur ben je traditioneel de toetsende schakel in de managementcyclus. Jouw rol beweegt zich echter steeds meer in de richting van advisering en consultancy. Je houdt het management en zijn of haar afdeling als het ware een spiegel voor, op basis van meetbare feiten. Als deze feiten niet tevreden stellen of onverwacht komen, komt de boodschap vaak hard aan en begint het spel van 'welles nietes'. Op zo'n moment kan de relatie behoorlijk onder druk komen te staan en gaat de lering uit jouw boodschap verloren. Hoe mooi zou het zijn als jij in je rol van controleur: * De 'welles-nietessituaties' kunt beperken * Ondanks spanning, interesse kunt blijven tonen in je gesprekspartner * In plaats van een vijandige houding een onderzoekende houding kunt aannemen * In verbinding je controle kunt uitvoeren en de resultaten kunt delen. Dit boek geeft je op een praktische manier inzicht in hoe je ervoor kunt zorgen dat je in een controle- en adviesproces voldoende verbinding hebt en dat controle-uitkomsten beter worden geaccepteerd. Na het lezen van het boek ken je de valkuilen en succesfactoren in het controleproces. Deze worden beschreven aan de hand van praktijkervaringen, gedrags- en veranderkunde en de controle- en auditleer. Centraal staat het door de auteurs ontwikkelde Bistro-model. OVER DE AUTEURS Wat de auteurs Roger Beijer en Gerton van de Kamp verbindt, is het samenbrengen van soft controls en hard controls. Beiden hebben zowel ervaring als manager en controleur en zijn trainer in vaardigheden, communicatie en gedrag. Het Bistro-model ondersteunt het controleren met verbinding en komt voort uit de praktijkervaring en theoretische achtergrond van de auteurs. RECENSIE ''Dit boek is een 'hart'boek, die voorziet in een leemte die als een rode leegte door de meeste van onze formele, geaccrediteerde opleidingen trekt. Ik kan dit boek dan ook iedereen aanraden die met meer empathie, sociale interacties bewust in goede banen wil leiden.'' Em. Prof. Dr. Ko Achterberg RA

Wil je het boek lezen?soft controls voorbij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger Beijer. Lezen soft controls voorbij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN