Stigma

Stigma - Erving Goffman | Fthsonline.com

...erdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam / Antwerpen: Veen, 2002; op website dbnl ... Synoniemen van stigma; ander woord voor stigma ... ... .org; ISBN 90 204 2045 3 ↑ stigma op website: Etymologiebank.nl ↑ Woordenboek der Nederlandsche taal (1864-2001). ↑ Aleksievic, Svetlana Aleksandrovna Het einde van de rode mens vertaald door Jan Robert ... Stigma's zijn wonden die bij een persoon aan de handen, voeten en soms op de zijkant van het hoofd verschijnen en identiek zouden zijn aan de wonden van Christus bij de kruisiging. Het feit dat stigma's verschillend verschijnen op de slachtoffers is een sterk bewijs dat de wonden niet echt ... Stigma | Definition of Stigma at Dictionary.com ... . Het feit dat stigma's verschillend verschijnen op de slachtoffers is een sterk bewijs dat de wonden niet echt mirakuleus zijn (Wilson). Hoe stigma en schaamte mijn herstel in de weg zaten Main content. Sidebar. vorige pagina 18 januari 2016 - Marijke Groot. Na een jaar vol life events, kwam ik overspannen thuis te zitten. Niet veel later leek de ... Een stigma is letterlijk een negatief merkteken of een schandvlek. Het zijn de vooroordelen waar mensen met psychische stoornissen mee te maken krijgen. De Wereld Gezondheidsorganisatie constateert voor Europa het volgende: 'Stigma is een van de belangrijkste problemen die patiënten met psychische problemen ervaren. Synonyms for stigma at Thesaurus.com with free online thesaurus, antonyms, and definitions. Find descriptive alternatives for stigma. Stigma definition: If something has a stigma attached to it, people think it is something to be ashamed of. | Meaning, pronunciation, translations and examples Een stigma zou iemand nog kunnen motiveren om het tegendeel te bewijzen. Maar bij een zelfstigma verzet iemand zich niet meer tegen het stigma. In de literatuur wordt stigma omschreven als een proces dat uit drie onderdelen bestaat: kennis, attitudes en gedrag. Stigma ontstaat door een gebrek aan kennis, of door onjuiste kennis. 'Stigma is een ondefinieerbare negatieve component die zorg belemmert. Het is als een brandmerk of litteken dat je draagt en gezien wordt, waardoor anderen je negatief bejegenen.' (Kirsten Catthoor in 'Uitgedokterd') Psychische kwetsbaarheid en stigma...

INFORMATIE

AUTEUR
Erving Goffman
DIMENSIE
10,1 MB
BESTANDSNAAM
Stigma.pdf

OMSCHRIJVING

Erving Goffman (1922-1982) geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Niet voor niets is hij nog altijd een van de meest geciteerde sociale wetenschappers ter wereld. Zijn werk is van grote betekenis geweest voor de moderne visie op menselijke omgang, sociale processen, de rol van identiteit in het dagelijks leven, en het functioneren van individuen en groepen in de samenleving als geheel. In Nederland zijn talrijke sociologen diepgaand door Goffman beïnvloed.'Stigma; notities over de omgang met een geschonden identiteit' is een van de invloedrijkste boeken uit het rijke oeuvre van Goffman. In deze epoche-makende studie handelt over de manier waarop een krachtig negatief sociaal stempel de manier beïnvloedt waarop mensen met zo'n 'stigma' zichzelf zien en worden gezien door anderen (de 'normalen'). Of het nu gaat om lichamelijke, geestelijke of sociaal-culturele 'tekortkomingen', gestigmatiseerden krijgen steevast te maken met onbegrip, vooroordelen, buitensluiting en discriminatie. Deze reacties zitten vaak diep geworteld in de samenleving en ze dwingen de gestigmatiseerden tot strategieën om hun persoonlijke identiteit overeind te houden in de schaduw van hun sociale identiteit. Dit meesterwerk over de gevolgen van stigma's, de invloed daarvan op de sociale, persoonlijke en ego-identiteit van het individu en de betekenis van een stigma voor groepsvorming en groepsgedrag in een samenleving heeft derhalve niets van zijn urgentie verloren.

Wil je het boek lezen?Stigma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erving Goffman. Lezen Stigma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN