Klank

Klank - Tomas Serrien | Fthsonline.com

...ank wordt in de taalkunde in het bijzonder gebruikt om een spraakklank aan te duiden ... klank - Engelse vertaling - bab.la Nederlands-Engels ... ... . Met klank in het algemeen wordt het totaal aan eigenschappen van een geluid aangeduid. Een klank kan gedefinieerd worden aan de hand van zes kenmerken: de toonhoogte van de laagste toon waaruit de klank is opgebouwd (ook wel grondtoon of pitch genoemd): deze wordt bepaald door de trillingsfrequentie van de lucht. Zijn de luchttrillingen niet regelmatig, dan ontbreekt een vaste frequentie. Klank (11) Klank die de syllabe draagt (1) Klank die in het strottenhoofd wo... (1 ... Klank - 9 definities - Encyclo ... . Klank (11) Klank die de syllabe draagt (1) Klank die in het strottenhoofd wo... (1) Klank gevormd tegen het zachte ve... (1) Klank in het midden van een woord... (1) Klank van een stem (2) Klank van iemands stem (1) Klank zuiver weergevend (1) Klank-(1) Klank-en toonverbinding (1) Klankbeeld (1) Klankbekken (3) Klankbodem (3) Klankbodem van ... Een klank wordt eerst een toon, wanneer hij tegen een anderen ten opzichte van hoogte of laagte, zwaarte of lichtheid, dikte of fijnheid wordt afgemeten....

INFORMATIE

AUTEUR
Tomas Serrien
DIMENSIE
11,43 MB
BESTANDSNAAM
Klank.pdf

OMSCHRIJVING

Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend? Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, legt de auteur uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn. Terwijl hij een methode uitwerkt om in deze hachelijke opdracht te slagen, neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? En kan muziek ook levens redden?Bij het zoeken naar de waarde van de muzikale wereld, botst de auteur op onbeantwoorde vragen, die de mens sterker aanbelangen dan ooit gedacht.

Wil je het boek lezen?Klank in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tomas Serrien. Lezen Klank Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN