Waar blijft de kerk?

Waar blijft de kerk? - Erik Borgman | Fthsonline.com

...g vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping ... Borgman (Erik), Waar blijft de kerk? - Boeken ... . Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Ouderen klagen: waar blijft de dominee? De Protestantse Kerk in Nederland is als een bedrijf in crisis: er moet slim worden bezuinigd en nieuwe doelgroepen moeten worden gevonden. VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER NANDA TROOST 8 augustus 2013, 0:00. UTRECHT - Zorgen dat er genoeg kaarsen zijn. Waar blijft de kerk ... Waar blijft de kerk? , Erik Borgman | ISBN: 9789492093127 ... . VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER NANDA TROOST 8 augustus 2013, 0:00. UTRECHT - Zorgen dat er genoeg kaarsen zijn. Waar blijft de kerk voor de dieren? 17 december 2011, 0:00. Burgers die een geloof aanhangen hebben grondwettelijk meer vrijheden dan zogeheten ongelovigen. De reden daartoe, althans volgens de wetgever, is dat een ieder zijn geloof in vrijheid kan beleven. Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Proberen vast te houden aan wat was, is geen optie. De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping. Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Proberen vast te houden aa 'Waar blijft de Kerk in strijd tegen islamisering? ... Velen worden daarin teleurgesteld, hoewel "juist de Kerk op grond van haar eigen pijnlijke ervaring op de vraag of de islam tot Duitsland hoort of niet, iets diep nuttigs en kostbaars te bieden zou hebben: de godsdienstkritiek. De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping. Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping. Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Proberen vast te houden aan wat was, is geen optie. We moeten ons laten ... Waar blijft de kerk, Gedachten over opbouw in tijden van afbraak ISBN 978 94 9209 312 7 NUR 707 Paperback 158 blz. € 19,50. Op www.adveniat.nl kunt u bij dit boek vragen bij bespreking in een groep vinden....

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Borgman
DIMENSIE
5,69 MB
BESTANDSNAAM
Waar blijft de kerk?.pdf

OMSCHRIJVING

De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping. Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Proberen vast te houden aan wat was, is geen optie. We moeten ons laten omvormen door het rijk van God, dat nabij is. Over hoe dat zou kunnen, met de eucharistie als grondslag, de Bijbel als lichtbron, de weg als leidraad en het gebed als voedsel, daarover gaat dit boek. Want één ding is zeker: we kunnen niet ophouden kerk te zijn. Positieve impulsen tegen negativiteit De meest invloedrijke katholieke theoloog van nu!Prof. dr. Erik Borgman, is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg (Cobbenhagenleerstoel)en van 2015-2017 gasthoogleraar aan het Doopsgezind Seminarie. Hij is columnist voor de bezieling.nl en bekend van vele optredens op tv.

Wil je het boek lezen?Waar blijft de kerk? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Borgman. Lezen Waar blijft de kerk? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN