Het morele landschap

Het morele landschap - Sam Harris | Fthsonline.com

...ele landschap met als doel het gesprek op gang te brengen over de vraag hoe we morele waarheid kunnen begrijpen ... Sam Harris - Het morele landschap | Humo ... . 'Het morele landschap' is 'een hypothetische ruimte van werkelijke en mogelijke uitkomsten, waarbij de toppen corresponderen met de hoogtepunten van menselijk welzijn en de dalen het diepst mogelijke leed weergeven. Er is geen Mount Everest in het morele landschap die boven alles uit torent, maar er is een reeks bergtoppen, ieder met zijn eigen compromissen en onvolledigheden. Dit is een gedachte die in ... Het morele landschap Door Sam Harris. Nog geen waardering Wees de eerste! Jouw ... 'Het morele landschap' van Sam Harris - DeWereldMorgen ... ... . Dit is een gedachte die in ... Het morele landschap Door Sam Harris. Nog geen waardering Wees de eerste! Jouw waardering Succesvol toegevoegd. De ultieme krachtmeting tussen wetenschap en religie Het eerste boek van Sam Harris, Van God los, was de vonk voor een ... Het landschap is onderdeel van het cultureel erfgoed en bepaalt het karakter van de leefomgeving. ... Het morele fundament van zorg & empathie vormt de basis voor een inlevings-vermogen in anderen en een afkeer van wreedheid. Het is herkenbaar in het . Ratjetoe. Het huidige lemma is een ratjetoe. Er zijn tenminste de volgende manco's: - landschap wordt in de inleiding vooral fysisch geografisch opgevat en later niet - de betekenis van landschap in kunst, sociale, geseteswetenschappen en beheer/bestuur blijft onderbelicht - de definities overlappen maar onduidelijk is op welk vlak - het onderscheid in (totaal)beeld, systeem, patroon, gebied ... Het morele landschap: hoe de wetenschap ons de weg kan wijzen | Harris, Sam, Zetten, Frans van | ISBN: 9789029578417 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon....

INFORMATIE

AUTEUR
Sam Harris
DIMENSIE
4,16 MB
BESTANDSNAAM
Het morele landschap.pdf

OMSCHRIJVING

Het morele landschap 1e druk is een boek van Sam Harris uitgegeven bij Singel Uitgeverijen. ISBN 9789029578417 De ultieme krachtmeting tussen wetenschap en religieHet eerste boek van Sam Harris, Van God los, was de vonk voor een wereldwijd debat over de redelijkheid van religie. In de nasleep ontdekte Harris dat de meeste mensen - van religieuze fundamentalisten tot atheïstische wetenschappers - het over één punt eens waren: wetenschap heeft niets te zeggen over 'normen en waarden'.In dit explosieve nieuwe boek rekent Sam Harris krachtig af met dit idee. Het wordt tijd dat de wetenschap de plek inneemt die de religie eeuwenlang geclaimd heeft. Harris haalt de muur tussen harde feiten en menselijke waarden neer, en spoort ons aan te denken over goed en kwaad in meetbare termen van menselijk en dierlijk welzijn. Daarbij beschouwt hij de ervaringen van wezens met een bewustzijn als pieken en dalen in een 'moreel landschap'.

Wil je het boek lezen?Het morele landschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sam Harris. Lezen Het morele landschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN