Biografie van de bajes

Biografie van de bajes - Gerlof Leistra | Fthsonline.com

...artsen, sportdocenten en medewerkers van de bibliotheek, bezoekers en advocaten ... Boekwinkeltjes.nl - Biografie van de bajes / de roerige ... ... . Daarnaast doken ze in de geschiedenis van de roemruchte bajes. Biografie van de bajes Edition Format Paperback Number of Pages 320 pages Book Language Dutch Ebook Format PDF, EPUB. Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Biografie van de bajes van Gerlof Leistra (boek, paperback, ISBN 978908975480 ... Biografie van de bajes - NRC Webwinkel ... . Biografie van de bajes van Gerlof Leistra (boek, paperback, ISBN 9789089754806). De Bijlmerbajes in Amsterdam is de bekendste gevangenis van Nederland. De zes torenflats aan de rand van de Bijlmer... Biografie van de Bajes: De Roerige Geschiedenis van de Bijlmerbajes - Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden (2016) mijn stem. geen stemmen. Nederlands ... De zes torenflats aan de rand van de Bijlmer spelen sinds de opening in 1978 een prominente rol in de penitentiaire geschiedenis. In De Bajes 1e druk is een boek van Robert J. Blom uitgegeven bij Bakker. ISBN 9789035126633 Journalist Robert J. Blom onderging een vrijwillige celstraf in Scheveningen om te ervaren hoe dat nu voelt, in een cel te moeten zitten, om precies dat te doen wat je wordt bevolen en om niet langer in vrijheid te kunnen leven. Biografie van de bajes | ISBN 9789089754806 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De biografie van de Bijlmerbajes eindigt met een citaat van de Vlaamse auteur Chris de Stoop: 'Dat het geschreven staat, dat is wat telt. Dat is alles.' Saillant detail, het boek begint met Nelson Mandela, de meest beroemde ex-gevangene van Robbeneiland. HELDER, van Arsenal naar de Bajes. De laatste jaren is een nieuw soort voetbalbiografie in zwang geraakt. ... Een heerlijk geschreven biografie van een fijnzinnige voetballer. Vergelijkbare Lijstjes. Boeken. Top 10 Best Verkochte Boeken aller tijden. Boeken. Top 10 Beste Werken van Charles Dickens....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerlof Leistra
DIMENSIE
11,39 MB
BESTANDSNAAM
Biografie van de bajes.pdf

OMSCHRIJVING

De Bijlmerbajes in Amsterdam is de bekendste gevangenis van Nederland. De zes torenflats aan de rand van de Bijlmer spelen sinds de opening in 1978 een prominente rol in de penitentiaire geschiedenis.Hier zaten drugsbaronnen als Klaas Bruinsma, Charles Zwolsman en Gwenette Martha, gehate moordenaars als Koos Hertogs, Ferdi Elsas en Volkert van der Graaf, maar ook de Heineken-ontvoerders en duizenden anderen. De gevangenis was het toneel van spectaculaire ontsnappingen en gijzelingen. De afgelopen twee jaar mochten journalisten Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden zich vrij bewegen binnen de muren van wat officieel heet de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel. Ze liepen mee op de luchtplaats, dwaalden rond in de 'Kalverstraat' - de lange verbindingsgang tussen de torens -, draaiden diensten mee op de paviljoens van de Top600-jongeren en op de afdelingen voor ernstig gestoorde delinquenten.Leistra en Van Ulden spraken uitvoerig met gedetineerden, bewaarders, de directie, de dominees en de imams, de psychiaters en de artsen, de sportdocenten en de medewerkers van de bibliotheek, bezoekers en advocaten. Daarnaast doken ze in de geschiedenis van de roemruchte bajes. Niets bleef voor hen verborgen. Biografie van de bajes biedt een unieke kijk binnen de muren van onze bekendste gevangenis. Gerlof Leistra (1958) is al 25 jaar verslaggever bij weekblad Elsevier en schreef een groot aantal boeken over misdaad. Annemarie van Ulden (1987) werkte voor Elsevier en schrijft nu voor o.a. LINDAnieuws. Zij maakte ook de foto's voor Bio van de bajes.

Wil je het boek lezen?Biografie van de bajes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerlof Leistra. Lezen Biografie van de bajes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN