Lorenzo & Giovanna

Lorenzo & Giovanna - G.J. Van der Sman | Fthsonline.com

...5 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Giovanni Lorenzo Bernini (1598-1680) Italiaanse architect ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Lorenzo Tornabuoni was een veelzijdig getalenteerde neef van Lorenzo de' Medici, de machtigste man van de stad. Giovanna was een van de knapste dochters van de welvarende patriciër Maso di Luca degli Albizzi. Hun huwelijk in 1486 werd zo uitbundig gevierd, dat er honderd jaar later nog over geschreven werd. Dit boek vertelt het verhaal van de welgestelde bankiersz ... Een tragisch portret; Lorenzo en Giovanna - Italië Uitgelicht ... . Dit boek vertelt het verhaal van de welgestelde bankierszoon Lorenzo Tornabuoni (1468-1497) en zijn vrouw Giovanna degli Albizzi (1468-1488), beiden afkomstig uit aanzienlijke invloedrijke Florentijnse geslachten. Lorenzo Tornabuoni was een veelzijdig getalenteerde neef van Lorenzo de' Medici, de machtigste man van de stad. Giovanna was een van de knapste dochters van de welvarende ... Lorenzo & Giovanna door G.J. van der Sman, EAN 9789059970755. Lorenzo & Giovanna Schoonheid en noodlot in Florence. Door Gert Jan van der Sman. Op voorraad. Dit boek vertelt het verhaal van de welgestelde bankierszoon Lorenzo Tornabuoni en zijn vrouw Giovanna degli Albizzi, beiden afkomstig uit aanzienlijke, invloedrijke Florentijnse geslachten. Bestel Lorenzo & Giovanna van Gert Jan van der Sman. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Giovanni Lorenzo was de zoon van de beeldhouwer Pietro Bernini. De betekenis van Giovanni Lorenzo Bernini voor de kunst van de barok was zeer groot. Vele begaafde leerlingen hebben zijn inzichten verspreid in en buiten Italië. Architectuur Op architectonisch gebied werkte Giovanni Lorenzo Bernini veel samen met anderen. Giovanna Tornabuoni (1468-1488), geboren Albizzi, maakte deel uit van de Florentijnse aristocratie. In 1486 huwde ze met Lorenzo Tornabuoni, een telg uit een vooraanstaande Florentijnse bankiersfamilie. De familie Tornabuoni was via huwelijken weer nauw verwant met de familie Medici, toentertijd de ongekroonde machthebbers van Florence. Dit boek vertelt het verhaal van de welgestelde bankierszoon Lorenzo Tornabuoni (1468-1497) en zijn vrouw Giovanna degli Albizzi (1468-1488), beiden afkomstig uit aanzienlijke invloedrijke Florentijnse geslachten. Lorenzo Tornabuoni was een veelzijdig getalenteerde neef van Lorenzo de' Medici, de machtigste man van de stad. Giovanna was een van d Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinderopvang. U vind...

INFORMATIE

AUTEUR
G.J. Van der Sman
DIMENSIE
7,62 MB
BESTANDSNAAM
Lorenzo & Giovanna.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek vertelt het verhaal van de welgestelde bankierszoon Lorenzo Tornabuoni (1468-1497) en zijn vrouw Giovanna degli Albizzi (1468-1488), beiden afkomstig uit aanzienlijke invloedrijke Florentijnse geslachten. Lorenzo Tornabuoni was een veelzijdig getalenteerde neef van Lorenzo de' Medici, de machtigste man van de stad. Giovanna was een van de knapste dochters van de welvarende patriciër Maso di Luca degli Albizzi. Hun huwelijk in 1486 werd zo uitbundig gevierd, dat er honderd jaar later nog over geschreven werd. Vanwege hun sterke banden met de Medici-familie maakten beide hoofdpersonen de glorie en turbulenties van de Florentijnense renaissance van dichtbij mee. De auteur ontdekte ongepubliceerde (ego)documenten die ons vertellen over de dagelijkse leefwereld van het jonge echtpaar. De schijnbare tegenstellingen van de Italiaanse renaissancecultuur worden goed zichtbaar: een hoogstaand geestesleven en een verfijnd esthetisch gevoel ongehinderd samen met maatschappelijke zelfverheffing en list. Alles werd met dezelfde hartstocht beleden. Meer dan twintig kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars kunnen met beide personen in verband worden gebracht. De auteur vertelt de levensverhalen van deze welvarende en getalenteerde Florentijnen, hij laat zien hoe de kunstwerken vervlochten waren met hun leven, dat voor beide echtelieden kort was en een dramatisch einde kende.

Wil je het boek lezen?Lorenzo & Giovanna in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.J. Van der Sman. Lezen Lorenzo & Giovanna Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN