Uit de schaduw van de waan

Uit de schaduw van de waan - Karen van Dartel | Fthsonline.com

...uw van de waan Karen van Dartel Karen van Dartel indringend beschrijven ... Uit de schaduw van de waan Download PDF ePUB ... ... . Uit de schaduw van de waan Met een nawoord van psychiater Harm Gijsman Over mijn psychose en het hervinden van de balans www.h Ogrefe.nl 97 89079 729562 ISBN 978 90 79729 56 2 Karen van Dartel begon twaalf jaar geleden vol energie aan een nieuwe 'Uit de schaduw van de waan' telt bijna vijftig korte verhalen waarin Karen terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met ha ... bol.com | Uit de schaduw van de waan, Karen van Dartel ... ... . Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis. 'Uit de schaduw van de waan' telt bijna vijftig korte verhalen waarin Karen terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis. Uit de schaduw van de waan direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. In een ontwapenende schrijfstijl neemt Karen de lezer mee in haar wanen, eenzaamheid en strijd tegen haar ziekte. Psychiater Harm Gijsman schreef een nawoord bij Uit de schaduw van de waan. Hij legt uit wat er precies gebeurt bij een psychose en bipolaire stoornis en hoe een goede samenwerking tussen patiënt, naastbetrokkene en hulpverlener kan bijdragen aan het herstel. Uit de schaduw van de waan | ISBN 9789079729562 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel Uit de schaduw van de waan Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Koop Uit de schaduw van de waan over mijn psychose en het hervinden van de balans van Dartel, k. van met ISBN 9789079729562. Gratis verzending, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Karen van Dartel
DIMENSIE
11,76 MB
BESTANDSNAAM
Uit de schaduw van de waan.pdf

OMSCHRIJVING

Karen van Dartel begon twaalf jaar geleden vol energie aan een nieuwe baan als docent aan een universiteit. Kort daarna ging het mis. Of zoals Karen het zelf zegt: 'Ik ging gek doen.' Door een psychose trok ze zich steeds meer terug in haar eigen wereld van wanen en rondrazende gedachten. Ze werd opgenomen op een psychiatrische afdeling van een Algemeen Ziekenhuis en belandde zelfs in de isoleercel. Daarna begon ze aan haar lange weg naar herstel.'Uit de schaduw van de waan' telt bijna vijftig korte verhalen waarin Karen terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis.''Veel patiënten weten achteraf niet meer wat er gebeurde tijdens een psychose, velen willen het niet weten, weinigen schrijven het op, en slechts een enkeling kan het zo gedetailleerd en daardoor zo indringend beschrijven.''- Harm GijsmanDe aangrijpende verhalen in 'Uit de schaduw van de waan' bieden een unieke inkijk in de belevingswereld van een psychiatrisch patiënt en het dagelijks leven op een psychiatrische afdeling. In een ontwapende schrijfstijl neemt Karen de lezer mee in haar wanen, eenzaamheid en strijd tegen haar ziekte.Psychiater Harm Gijsman schreef een nawoord bij 'Uit de schaduw van de waan.' Hij legt uit wat er precies gebeurt bij een psychose en bipolaire stoornis en hoe een goede samenwerking tussen patiënt, naastbetrokkene en hulpverlener kan bijdragen aan het herstel. Daarnaast laat hij zien wat bezorgde naastbetrokkenen kunnen doen.Karen van Dartel is als gedragswetenschapper werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast geeft zij lezingen over hoe te leven met een psychose en bipolaire stoornis.

Wil je het boek lezen?Uit de schaduw van de waan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen van Dartel. Lezen Uit de schaduw van de waan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN