In handen van de taliban

In handen van de taliban - Joanie de Rijke | Fthsonline.com

...s 2008 worden tien Franse... Taliban (Pasjtoe: د افغانستان د طالبان اسلامی تحریکِ , Da Afghānistān da Talibān Islāmi Tahrik) is de aanduiding van een islamitische beweging in Afghanistan en Pakistan ... In handen van de taliban door Joanie de Rijke (Boek ... ... .Daar voeren zij een guerrillaoorlog.In beide landen beheersen de taliban grote bevolkingsgebieden. In Afghanistan hadden de taliban een tijdlang in Kabul de macht en het grootste deel van het ... Geschreven bij In handen van de taliban. In tegenstelling tot de andere beoordeling vond ik het wel een spannend boek. Het heeft me een iets andere kijk op de Taliban gegeven omdat er ervaringen van iemand instaan en dan niet a ... bol.com | In handen van de taliban, Joanie de Rijke ... ... ... Geschreven bij In handen van de taliban. In tegenstelling tot de andere beoordeling vond ik het wel een spannend boek. Het heeft me een iets andere kijk op de Taliban gegeven omdat er ervaringen van iemand instaan en dan niet alleen die je in het nieuws voorbij ziet komen. In handen van de taliban | ISBN 9789044514964 direct en...

INFORMATIE

AUTEUR
Joanie de Rijke
DIMENSIE
4,43 MB
BESTANDSNAAM
In handen van de taliban.pdf

OMSCHRIJVING

In augustus 2008 worden tien Franse paracommando’s door een talibangroepering in een hinderlaag gelokt en vervolgens gedood. Journaliste Joanie de Rijke besluit contact te leggen met de daders omdat ze hun kant van het verhaal wil horen. Na een aantal mislukte pogingen komt het op 1 november 2008 uiteindelijk tot een geheime ontmoeting met de groep van commandant Ghazi Gul. Wat een openhartig interview had moeten worden, ontaardt in een regelrechte nachtmerrie: samen met haar tolk wordt ze gegijzeld. Zes lange dagen leeft ze in doodsangst, tot – na spannende onderhandelingen over het losgeld – de vrijlating volgt.Joanie de Rijke beschrijft op aangrijpende en onverbloemde wijze wat haar is overkomen. En ze onthult wat ze tot nu toe voor zich hield: tussen gijzelaar en gijzelnemer ontstaat een band. Geen vriendschap, maar wel verstandhouding. Geen begrip, maar wel voeling. In handen van de taliban is een diepmenselijk verhaal over onoverbrugbare cultuurkloven en de kwetsbaarheid van alle betrokkenen.

Wil je het boek lezen?In handen van de taliban in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joanie de Rijke. Lezen In handen van de taliban Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN