De lege spiegel

De lege spiegel - Janwillem van de Wetering | Fthsonline.com

...dde een avontuurlijk leven en als jonge man kwam hij als niet Japans sprekende Westerling in een Zen klooster in Japan terecht ... Bieblog Hengelo: de lege spiegel ... . Volgens De lege spiegel luidde hij per ongeluk een ceremoniële klok die alleen bij hoge feestdagen mocht worden geluid. Na een gesprek met de hoofdmonnik werd hij aangenomen voor een training. Van de Wetering woonde en leefde onder de barre omstandigheden die de Zentraining eigen zijn. Na hiervan kennis te hebben genomen, durft hij de priester niet opnieuw aan te spreken. Hij ontmoet ook een Amerikaan, in he ... De lege spiegel - Janwillem van de Wetering - Boekenschaap ... . Na hiervan kennis te hebben genomen, durft hij de priester niet opnieuw aan te spreken. Hij ontmoet ook een Amerikaan, in het boek Peter genoemd. Diens echte naam was Walter Nowick (1926-2013),ook een Zen meester. Aan het einde van het boek verlaat JWvdW het klooster en schrijft hij "De Lege Spiegel". De lege spiegel - Janwillem van de Wetering. Janwille...

INFORMATIE

AUTEUR
Janwillem van de Wetering
DIMENSIE
12,11 MB
BESTANDSNAAM
De lege spiegel.pdf

OMSCHRIJVING

Het Dagende Niets pretendeert niet meer dan een beschrijving te zijn van een eerste, allereerste bewustwording, voortgebracht via de Zen-techniek.Janwillem van de Wetering, discipel van een Japanse meester, beschrijft hoe hij, na diens dood, zijn training voortzet in Amerika. Ergens in een kleine nederzetting aan de kust van de Verenigde Staten, leert een meester zijn leerlingen hoe zij alleen iets kunnen bereiken door los te laten, terwijl – en dat is misschien het meest onbegrijpelijke van de methode van deze boeddhistische gemeenschap – zij steeds gedwongen worden hun uiterste best te doen.Voor velen zal dit, hier en daar wat cynisch aandoende verhaal een verademing zijn en misschien zelfs aanleiding tot de conclusie dat het alledaagse leven een groot en prachtig mysterie is, een mysterie dat niet buiten ons om gaat maar waar wij, illusionaire eenheden, deel van uitmaken.

Wil je het boek lezen?De lege spiegel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janwillem van de Wetering. Lezen De lege spiegel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN